Mainos

Arvela: Diesel saattaa halveta kaikille

Dieselin hinta saattaa halventua kaikille käyttäjille. Varsinainen alennus halutaan kuitenkin antaa vain kuljetusyrittäjille.

Valtiovarainministeriön vero-osaston ylijohtaja Lasse Arvela sanoo Etelä-Suomen Sanomissa ja Satakunnan Kansassa julkaistussa haastattelussa, että jos dieselin hintaa alennetaan, tulisi yksityishenkilöiden ajoneuvoveroa vastaavasti nostaa.

-Muuten on kohta se tilanne, että kaikki henkilöautot ajavat dieselillä. Kulutus on jo nyt siirtynyt siihen suuntaan, hän pohtii. Arvelan mukaan myös taksit saisivat korotetut dieselveroliput. Kuorma-autoilijoille korotuksia ei sen sijaan tulisi.

Valtiovarainministeri Sauli Niinistö vihjasi torstaina, että hallitus valmistelee toimia, joilla diesel-polttoaineen hinnannousua voitaisiin jollakin tavalla korvata ammattiautoilijoille.

Lasse Arvelan mukaan esitystä dieselöljyn veron alentamiseksi hiotaan ensi tiistaiksi budjetin lähetekeskusteluun.

Epäviralliseen ecofin-kokoukseen osallistuva Niinistö kommentoi asiaa tänään varovaisesti. Hän korostaa, että mitään päätöksiä ei ole tehty.

-Tässä mietitään niitä ongelmia, jotka liittyvät kuljetussektoriin. Elinkeinohaara on vaikeuksissa. Kyetäänkö siihen joku vastaus antamaan, se on kokonaan toinen asia, Niinistö sanoi Versailles ssa Ranskassa.

Niinistön mukaan kuljetusalan vaikeudet ovat tulleet selvästi näkyviin ja niistä keskustellaan varmasti myös hallituksessa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.