Mainos

Arto Merisalo: Tämä oli kallis opetus

Nova-Kiinteistökehitys Oy:n toimitusjohtaja Arto Merisalo kokee saaneensa kalliin opetuksen. Yhtiön verovelat on maksettu tänään pois, samoin lähipiirilainat. Tämä tapahtui MTV3:n tuottajan, Jussi Erosen, yhteydenoton jälkeen.

- Se ei ole sattumaa, kyllä se on ihan MTV3:n ansiota, että ne tänään maksettiin. Mutta päätös maksusta tehtiin kyllä jo toukokuun johtoryhmässä ja hallituksessa, Merisalo sanoo.

Yhtiössä työskentelevien johtajien talousrikostuomioiden hän sanoo johtavan kauas menneisyyteen.

- Oman tuomioni sain vuosina 1996-97 tapahtuneista asioista, joiden käsittelyaika vain venyi niin pitkäksi, että tuomio tuli vasta vuosi sitten, Merisalo sanoo.

- Organisaatiossamme on Suomessa töissä 60 henkeä, joista neljä on lama-aikana tehnyt konkurssin, itseni mukaan lukien. Olen halunnut antaa ihmisille uuden mahdollisuuden, koska olen itsekin saanut uuden mahdollisuuden.

"Tartuin Vanhasta ja Korhosta hihasta"

Merisalon nimi tuli tänään julkisuuteen myös siksi, että hän on lähettänyt 27:lle liikemiehelle sähköpostin, jossa hän kertoo lobanneensa keskustan johdon liikemiesten puolelle. Viestin saajien joukossa olivat Kehittyvien maakuntien Suomi-yhdistyksen taustamiehet Kyösti Kakkonen ja Toivo Sukari.

Nyt Merisalo tarkentaa, ettei tapaamista Matti Vanhasen ja Jarmo Korhosen voi kutsua neuvotteluksi.

- Tapasin Vanhasen ja Korhosen ohimennen, ja kun oli tällainen tilaisuus, niin tartuin hihasta kiinni ja kysyin, onko hetki aikaa kuunnella. Ainoastaan kysyin, kannattavatko he kaupan kilpailun rajoittamista, enkä usko, että Suomessa on yhtään poliitikkoa, joka haluaisi tiukentaa tätä lakia.

Kyse on maankäyttö- ja rakennuslain tulkintaohjeesta, joka on valmisteilla ympäristöministeriössä. Liikemiehet ovat huolissaan siitä, että ohje rajoittaisi suurten liikeyksiköiden rakentamista.

Tänään ministeri Jan Vapaavuoren piti tavata Merisalo ja joukko kaupan vaikuttajia. Tapaaminen peruuntui, Merisalon mukaan kaupan vaikuttajien aloitteesta.

- Minä en ole ollut sinne menossakaan ja minun käsitykseni mukaan delegaatio, joka oli menossa, peruutti tapaamisen. Tämä oli mielestäni kaupan johtajilta täysin oikea päätös.

Sukarin ja Kakkosen kanssa ei tehty politiikkaa

Yhteistyötään Kakkosen ja Sukarin kanssa Merisalo kuvailee liikemiesten perinteiseksi yhteistyöksi.

- Teemme samanlaista kiinteistöpaikkojen ja tonttien etsintää kymmenille muillekin yrityksille. Me kiinteistökehitämme, eli juoksemme tällaiset hommat kasaan, Merisalo sanoo.

Hän kiistää ehdottomasti sen, että kolmikko olisi yrittänyt kääntää poliitikkojen mielipiteet puolelleen jonkinlaisessa yhteistyössä.

- Me emme ole neuvotelleet kauppa- ja liikepaikka-asioissa kenenkään sellaisen poliitikon kanssa, jolle Sukari ja Kakkonen ovat lahjoittaneet rahaa. Eivät tämän tason poliitikot ole kyläpolitiikassa mukana, emmekä me ole tarvinneet poliitikkoja kiinteistöasioissa. Me käymme neuvottelumme virkamiesten kanssa.

Tästedes Merisalo vakuuttaa olevansa vielä varovaisempi.

- Yrityksissä toimivien ihmisten ei pidä millään tavalla sotkeentua politiikkaan. Ei rahan antajina eikä missään muodossa. Poliitikkojen pitäisi pysyä ruodussaan.

- Itse pyrin toimimaan avoimesti. Menneisyyttään ja elämäänsä ei voi salata, enkä ole pyrkinyt niin tekemään. Suosittelen samaa muillekin.

Nova Groupin ympärillä käyty keskustelu koituu Merisalon mukaan yhtiön tappioksi.

- Pelkään pahoin, että tällä on meille taloudellisia vaikutuksia. Yksi yritys joutuu tikun nokkaan ja turbulenssiin asiassa, jossa ei ole oikeastaan asiaa. Kyllä tämä oli meille kallis opetus ja haavoja pitää nuolla. Maine on melkein mennyt.

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.