Mainos

Arsenal ennakoitua parempaan tulokseen

Suomen Säästöpankin ongelmaomaisuutta hoitava omaisuudenhoitoyhtiö Arsenal teki viime vuodelta tuntuvasti paremman tuloksen kuin vuotta aiemmin. Ennakkotietojen mukaan konsernin tappio jäi 117 miljoonaan markkaan, kun vuotta aiemmin se oli lähes 1,4 miljardia markkaa.

Tulosta kohensivat mm. osakkeiden myynti ja arvonalennusten palautukset. Osakkeiden myynnistä tuli runsaat 90 miljoonaa markkaa. Arvonalennusten palautukset olivat 525 miljoonaa. Koska tälle vuodelle ei ole odotettavissa vastaavia kertaluontoisia eriä, tämän vuoden tappio on jonkin verran viimevuotista suurempi. Kiinteistöjä roskapankki myi 2,1 miljardilla markalla. Toimitusjohtaja Seppo Sipolan mukaan tämä oli selvästi tavoitetta enemmän.

Kasvua vauhditti mm. hintojen nousu keskeisillä paikkakunnilla. Sipolan mukaan kiinteistöjen hinnat ovat kallistuneet edelleen mm. yliopistokaupungeissa. Hän tähdensi, että hintojen nousu ei koske koko maata ja vaihtelut ovat suuria paikkakunnasta riippuen. Vuoden lopussa Arsenalilla oli kiinteistöomaisuutta 7,5 miljardia markkaa.

Alasajo etenee aikataulun mukaan

Sipolan mukaan Arsenalin alasajo on edennyt suunnitelmien mukaisesti ja toiminta omaisuudenhoitoyhtiönä on tarkoitus lopettaa vuoden 2000 loppuun mennessä. Tuolloin kiinteistöomaisuutta arvellaan olevan jäljellä noin 5 miljardia markkaa. Roskapankki ei tarvinnut enää viime vuonna toimintaansa valtion tukea. Sipola toisti jälleen tänään, että sitä ei enää tarvitakaan.

Veronmaksajien rahaa Arsenal on saanut 22,8 miljardia markkaa. Konsernin asiakasvastuut olivat vuoden lopussa 3 miljardia markkaa. Vuotta aiemmin niitä oli 4,6 miljardia. Uusille rahoittajille asiakasvastuista siirrettiin hieman edellisvuotista pienempi summa. Konsernin tase supistui 16,3 miljardiin markkaan, ja tänä vuonna sen odotetaan kutistuvan edelleen 13,6 miljardiin.
(STT)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.