Aftonbladet: Ebolaepäilty vietti tunteja eristyksissä Arlandassa

Tukholmassa Arlandan lentokentälle saapunut mahdollisesti ebolatartunnan saanut mies vietti tunteja eristyksissä ennen kuin hänet vietiin sairaalaan, kertoo Aftonbladet-lehti.  

Lehden mukaan mies kuljetettiin sairaalaan vasta yhdentoista aikaan illalla. Hänen lentonsa saapui Tukholmaan iltapäivällä.  

Tukholman läänin ylilääkäri kertoi lehdelle, että miestä pidettiin eristyksissä niin pitkään, että sairaalan henkilökunta ja infektioklinikka saatiin asianmukaisesti valmisteltua.   

Aikaisemmin kerrottiin, että hänet olisi kuljetettu hoitoon pian Ruotsiin saapumisensa jälkeen.  

Expressen-lehden mukaan mies matkusti Ruotsiin Lähi-idästä.

Ei välttämättä ebolaa

Ulkomailta saapunut kone laskeutui Arlandaan iltapäivällä. Lentokentän henkilökunta tarkkaili miestä, joka istui penkillä ja näytti huonovointiselta. Miehellä oli kuumetta ja hän oksenteli.

Tämän jälkeen paikalle kutsuttiin lentokentän hoitohenkilökuntaa, kertoi lentokenttien ylläpidosta vastaavan yhtiön Swedavian edustaja Ulf Wallin.

Wallinin mukaan miehen sairaus ei välttämättä ole ebolaa.

– Keskustelin tapauksesta eräiden ihmisten kanssa, ja heidän mielestään kyseessä voi olla malaria. Mutta nykyisessä tilanteessa emme ota riskejä. On parempi tarkistaa yksi kerta liikaa kuin liian vähän, Wallin sanoi.

Tänä vuonna Ruotsissa on tehty kymmenen ebolatestiä.

– Kaikki ovat osoittautuneet aiheettomiksi, kertoi osastopäällikkö Karin Tegmark Kansanterveysvirastosta.  

Lue myös:

    Uusimmat