Mainos

Arava-vuokrataloja puretaan kovan rahan talojen tieltä

Kasvukeskukset haluavat päästä eroon Arava-vuokrataloista. Jo noin kolmannes Arava-lainojen vapautushakemuksista tulee kasvukunnista.

Näillä alueilla Arava-vuokratalojen ongelmana ei ole asukkaiden puute vaan talojen heikko kunto ja väärä sijainti. Huonokuntoiset talot halutaankin purkaa, jos ne sijaitsevat kovan rahan asumiseen soveltuvilla tonteilla.

Esimerkiksi Tampereen naapurikunta Pirkkala luopui kaikista vuokra-asunnoistaan vuosi sitten. Osa myydyistä lähes 500 huoneistosta sijaitsee arvotonteilla Pyhäjärven ja Vähäjärven ranta-alueilla. Uusi omistaja aikoo purkaa talot ja rakentaa tilalle uusia. Nykyiset asukkaat siirretään toisaalle.

- Mun käsitys on se, että kukaan meistä ei palaa tänne takaisin, sanoo vuokralainen Aija Daniel.

- Neliöhinta nousee niin kalliiksi, ettei ole kenelläkään ole mahdollisuuksia muuttaa enää takaisin tänne, kertoo puolestaan vuokralaisten edustaja Harri Aalto.

Pirkkalan kuntaa johtavan pormestarin mukaan kyseessä on vuokra-asumisen monimuotoistaminen. Hänen mukaansa kasvukeskuksissa tarvitaan kovan rahan vuokra-asuntoja.

- Tässä ei ketään savusteta pois. Näille samoille paikoille rakentuu vuokra-asuntoja ja jokaisella, joka siinä asuu nyt on mahdollisuus palata siihen. En tällä hetkellä osaa sanoa neliöhintoja enkä tiedä sitäkään täsmälleen, mikä siellä nyt on ja vielä vähemmän sitä mikä se tulee olemaan. Mutta keskeistä on se, että Pirkkala saa nykyistä parempaa vuokra-asuntokantaa, koska sillä on kysyntää, perustelee Pirkkalan kunnan pormestari Antero Saksala.

ARA sai viime vuonna runsaat 1 600 Arava-rajoitusten purkua koskevaa hakemusta.

Katso Tuula Malinin raportti Pirkkalasta (Kymmenen uutiset 4.7.2009)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.