Mainos

Arafatin linjat mykkinä

Palestiinalaislähteet kertovat, että presidentti Jasser Arafat on eristetty ulkomaailmasta. Käytännössä hän on Israelin vankina.

Vain yksi ovi erottaa israelilaiset sotilaat ja palestiinalaisten presidentin Jasser Arafatin presidentin piiritetyssä päämajassa Ramallahissa, kertoivat Arafatin avustajat tänään.

Israelilaiset joukot ottivat jo eilen haltuunsa muut rakennukset Arafatin päämajan alueella. Arafatin ja hänen avustajiensa hallussa on enää kaksi huonetta, joihin ei saada enää vettä tai sähköä. Puhelinlinjat on katkaistu ja kännykkäpuhelimien akut ovat kulumassa loppuun, kerrottiin palestiinalaislähteistä.

Israelin pääministeri Ariel Sharon ilmoitti eilen, että Israel eristäisi Arafatin. Israel on kuitenkin luvannut, ettei Arafatia vahingoiteta fyysisesti. Arafat itse sanoi puhelinhaastattelussa eilen, että Israel haluaa ottaa hänet vangiksi tai tehdä hänestä pakolaisen tai tappaa hänet.

Arafat esitti vetoomuksen

Arafat pystyi kuitenkin antamaan tänään uutistoimisto Reutersille haastattelun, jossa hän vetosi maailmaan Israelin hyökkäyksen pysäyttämiseksi. -Vetoan kansainväliseen yhteisöön, jotta hyökkäys kansaamme vastaan, tämä sotatoimien laajentaminen, tämä tappaminen loppuu, Arafat sanoi. -Marssimme yhdessä, kunnes joku lapsistamme nostaa Palestiinan lipun Jerusalemin kirkkojen ja moskeijojen ylle, Arafat julisti.

Myös ryhmä länsimaisia palestiinalaisten kannattajia pääsi ilmoituksensa mukaan tänään tapaamaan Arafatia piiritetyssä päämajassa. -Presidentti Arafat on haluaa jatkaa vastarintaa entistä päättäväisemmin, kertoi ryhmän tiedottaja Claude Leostic.

(MTV3-AFP)

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja