Mainos

Arafat hyväksyi rauhanesityksen

Palestiinalaisjohtaja Jasser Arafat on hyväksynyt pääpiirteissään Yhdysvaltain rauhansuunnitelman uusien rauhanneuvottelujen pohjaksi. Valkoisesta talosta kerrotaan, että Arafat on kuitenkin esittänyt joitakin varauksia presidentti Bill Clintonin ehdotukseen.

Palestiinalaiset aikovat ilmoittaa virallisen kantansa tuoreimpaan rauhanesitykseen huomenna, kun Arafat on tavannut muita arabijohtajia Kairossa.

Kokouslähteiden mukaan palestiinalaiset haluavat tarkennuksia koko sopimuksen pahimpiin solmukohtiin, Jerusalemin ja palestiinalaispakolaisten asemaan. Arafat lupasi aiemmin voimistaa ponnistelujaan väkivallan lopettamiseksi Lähi-idässä ja aloittaa uudelleen yhteistyön israelilaisviranomaisten kanssa.

Barak, Ehud -Israelin paaministeri

Israelin pääministeri Ehud Barak sanoi heti tuoreeltaan, ettei Arafatin hyväksyntä merkittävästi muuta tilannetta. Israel on kuitenkin päättänyt lähettää erityisedustajan Washingtoniin saadakseen lisää tietoja Arafatin Clintonin keskusteluista. Israelilaislähteiden muukaan Barak päätti erityisedustajan lähettämisestä tavatessaan hallituksensa keskeisiä ministereitä. Erityisedustajaksi saatetaan lähettää Barakin kanslian päällikkö Gilead Sher, kertoo uutistoimisto Reuters.

Israel ja palestiinalaiset ovat tulkinneet Clintonin rauhanehdotusraamin merkitsevän sitä, että koko Gazan alue ja 90 prosenttia Länsirannasta palautettaisiin palestiinalaisille.

(MTV3-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.