Mainos

Arabiliitto toivotti Syyrian oppositioryhmän tervetulleeksi

Arabiliitto on toivottanut Syyrian uuden yhdistyneen opposition tervetulleeksi. Se ei kuitenkaan ole tunnustanut ryhmittymää Syyrian kansan lailliseksi edustajaksi.

Osa Arabiliiton jäsenmaista ei ole vielä valmis kääntämään selkäänsä Syyrian presidentille Bashar al-Assadille. Liitto pitää ryhmittymää silti ensisijaisena keskustelukumppaninaan.

Syyrian opposition ja kapinallisryhmien edustajat allekirjoittivat toissapäivänä sopimuksen, jonka mukaan eri aseelliset ryhmät yhdistetään saman kattojärjestön alle. Arabiliitto toivoo, että muutkin pienemmät oppositioryhmät liittyvät kattojärjestöön.

Eilen kuusi Persianlahden maata tunnusti oppositioryhmittymän Syyrian kansan lailliseksi edustajaksi.

Yhdistynyt oppositio tavoittelee nyt kansainvälistä tunnustusta. Johtoon valittu Ahmed Moaz al-Khatib on matkustanut Kairoon, jossa Arabiliiton ja EU:n ulkoministerit kokoontuvat tänään. Suomesta kokoukseen osallistuu ulkoministeri Erkki Tuomioja.

Kokouksen päämääränä on vahvistaa EU:n ja Arabiliiton jäsenvaltioiden välistä yhteistyötä. Yksi ajankohtaisista pääaiheista on mahdollinen tuki Syyrian yhdistyneelle oppositiolle.

(MTV3 – STT – AFP – Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.