Mainos

Apua, vihkisormukseni on jumissa!

Toisinaan jopa vihkisormus täytyy poistaa sormesta. Mutta miten toimia, jos rakas koru ei suostu irtoamaan?

Sormeen jumiutunut sormus tekee olon pian tukalaksi. Paniikkiin ei kuitenkaan ole aihetta; Wikihow.com neuvoo, kuinka saat sinnikkään korun irroitettua.

Älä kisko tai työnnä sormusta liiaksi. Tämä aiheuttaa lisäturvotusta, joka ei auta irroittamaan korua.

Pyörittele liukasteen kera

Käytä liukastetta! Kotoasi löytyy monia sormuksenirroittajia, kuten ikkunanpesuainetta, käsirasvaa, hiustenhoitoainetta, voita tai ruokaöljyä sekä saippuaa. Jopa maapähkinävoi saattaa auttaa. Jos iho on rikkoutunut sormuksen kanssa painiessasi, valitse liukaste viisaasti.

Pyörittele sormusta niin, että liukastimena käyttämäsi aine menee myös sen alle. Kierrä korua muutama kierros, ja lisää sitten voidetta. Vedä sormus varovasti pois; voit pyöritellä sitä vetäessäsi, tämä usein nopeuttaa irtoamista.

Viileä suihku toimii

Jos sormus on todella jumissa, nosta käsi pystyyn muutamaksi minuutiksi. Näin veri valuu pois kädestä, ja sormet kapenevat.

Sinnikkäästi jumiutuneeseen sormukseen auttaa myös kylmä vesi. Oletko huomannut, että sormukset tuntuvat löysemmiltä talvella? Kylmä vesi imitoi viileitä oloja. Älä käytä jäistä vettä; jos kättä on vaikeaa pitää veden alla, vesi on liian kylmää. Pidä kättä upoksissa muutama minuutti. Voit myös mennä viileään suihkuun - tämä toimii erityisesti aamuisin, jos sormus on saatava nopeasti irti vaikkapa lääkäriä varten.

Hammaslankametodi sopii kodin niksipirkoille. Ujuta hammaslanka sormuksen alta ja kiedo se sitten sormesi ympärille rystyseen asti. Sormen ei ole tarkoitus sinertää, joten älä kiristä liikaa. Ala sitten kiertää hammaslankaa irti aloittaen sormen juuresta ja voilá: sormuksesi seuraa mukana.

Sinertävän sormen korua ei säästellä

Jos kaikki kotikonstit pettävät ja sormus pitää leikata irti, odota ainakin kaksi viikkoa, ennen kuin mittautat sormesi korun korjausta varten. Näin sormi ehtii palautua normaaliin kokoonsa. Jos sormi sinertää, koru tulee katkaista heti! Poliisilla, palokunanlla ja terveysasemilla on tähän tarvittavat välineet, kuten myös joillain kultasepillä.

Kun itsepäinen koru on irronnut, puhdista sormi äläkä sujauta sormusta takaisin, kunnes turvotus on laskenut tai sormuksen kokoa on tarvittaessa muutettu. Sormuksen koko voi muuttua iän myötä, joten se kannattaa aika ajoin mittauttaa uudelleen.

MTV3/Helmi/Maria Aarnio
Lähde: Wikihow.com
Kuvat: Shutterstock

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.