Applen virallinen ohje kertoo, miten saat akun kestämään – testaa ainakin kaksi pääniksiä

Osaatko jo tämän iPhone-kikan? Laskinniksi saattaa räjäyttää mielesi 0:24
KATSO MYÖS: Osaatko jo tämän iPhone-kikan? Laskinniksi saattaa räjäyttää mielesi!

Applen tukisivu paljastaa, miten iPhonen akunkestoa voi parantaa.

Älypuhelinten akunkeston pidentämiseen on julkaistu ohje jos toinenkin. Myös Apple kertoo virallisilla sivuillaan, miten akun voi saada riittämään pidemmäksi aikaa.

Kaksi pääniksiä akunkestoon

Yhtiön mukaan kaksi niksiä pidentää akun kestoa: näytön kirkkautta kannattaa himmentää ja valita wifi-verkko mobiilidatan käyttämisen sijaan.

– Wi‑Fi-yhteys käyttää vähemmän virtaa kuin mobiiliverkko, joten pidä Wi‑Fi aina päällä, yhtiö kertoo tukisivullaan.

Käytä alhaisen virran tilaa

Älypuhelimissa on usein tarjolla myös alhaisen virran tila. Kun akkua on enää hitunen jäljellä, alhaisen virran tila esimerkiksi vähentää näytön kirkkautta ja optimoi suorituskykyä. Sovellukset eivät myöskään tässä tilassa lataa taustalla, eikä sisältö synkronoidu iCloudiin.

Muista iPhonelle sopiva lämpötila

Applen mukaan puhelinta tulisi käyttää mieluiten sille suunnitellussa lämpötilassa, jotta akku kuluu optimaalisesti. Yhtiön mukaan iPhone toimii parhaiten 0–35 asteessa. Liian kuumasta se ei pidä, ja esimerkiksi latauksen aikana puhelimessa ei saisi käyttää koteloa, joka saa sen kuumenemaan.

Applen mukaan aina kannattaa myös päivittää uusimpaan ohjelmistoversioon. Ainakin kerran siitä tosin on ollut haittaa: vuonna 2023 julkaistu Applen iPhonen iOS 17 -päivitys itse asiassa lyhensi akun kestoa.

– Voit vaikuttaa [akun suorituskykyyn] esimerkiksi pitämällä iPhonen puoliksi ladattuna, kun et käytä sitä pidempään aikaan. Lisäksi kannattaa välttää iPhonen lataamista ja pitämistä pitkiä aikoja kuumissa ympäristöissä, kuten suorassa auringonpaisteessa, yhtiö vinkkaa tukisivullaan.

Katso myös: Mittanauha kateissa? iPhone auttaa! 

Mittanauha kateissa? iPhone auttaa – näin mittaat puhelimellasi 0:54
Näin mittaat puhelimellasi.

Lähde: Apple 

Lue myös:

    Uusimmat