Kuluuko iPhonesi akku tavallista nopeammin loppuun? Syyllinen voi olla uusi iOS 17 -päivitys – toimi näin

Näin toimii iPhonen uusi ominaisuus, jolla voit kopioida vain osan kuvasta 2:42
KATSO MYÖS: Näin toimii iPhonen ominaisuus, jolla kopioit vain osan kuvasta.

Uusi iOS-päivitys vaikuttaa olevan virtasyöppö. Asiantuntijat neuvovat, miten iPhonen kanssa tulisi päivityksen jälkeen toimia.

New York Post kertoo, että useat iPhonen käyttäjät ovat valittaneet X-palvelussa, entisessä Twitterissä, älypuhelimiensa akun keston huonontuneen merkittävästi iOS 17 -päivityksen jälkeen.

Uskollisille iPhone-faneille päivityksen vaikutukset akun kestoon ei pitäisi tulla suurena yllätyksenä, sillä vuonna 2021, kun Apple julkaisi iOS 15 -päivityksen, laski akkujen kestävyys merkittävästi. Sama tapahtui myös iOS 16 -päivityksen kohdalla.

Tämän vuoksi akku kuluu nopeammin päivityksen jälkeen

Nyt myös viimeisimmän iOS 17 -päivityksen on huomattu vaikuttavan akun kestoon negatiivisesti.

CNET suosittelee kuitenkin käyttämään iPhoneja tavalliseen tapaan muutamien päivien ajan ja yksinkertaisesti odottamaan, että uuden päivityksen vaikutukset akun kestoon menevät ohi. 

CNETin mukaan päivityksen vaikutukset akun kestoon ovat vain väliaikaisia ja johtuvat siitä, että kestää useita tunteja tai jopa päiviä, että kaikki päivityksen taustatehtävät on suoritettu loppuun

Vanhempien iPhone-mallien käyttäjien on syytä varautua myös siihen, että iOS 17 -päivityksen myötä puhelin voi toimia hitaasti, eivätkä kaikki uudet ominaisuudet ole välttämättä käytettävissä, kertoo New York Post.

Mitä muutoksia iOS 17 toi iPhonen käyttöön?

Uusi päivitys toi mukanaan muun muassa uuden toiminnan nimeltään Check In. Se mahdollistaa iPhonen käyttäjiä ilmoittamaan ystävilleen ja perheelleen, koska he ovat päässeet kohteeseensa matkustaessaan jonnekin. 

Lisäksi päivitys mahdollistaa esimerkiksi yhteystietokorttien personoinnin puheluita varten, ääniviestien muuntamisen tekstiksi sekä kosketusvapaan tavan jakaa yhteystietoja, kertoo New York Post.

Lähteet: New York Post, CNET

Lue myös:

    Uusimmat