Mainos

Applen miljardikassaa hallinnoi salaperäinen sijoitusyhtiö

Teknologiajätti Applen miljardien käteiskassasta vastaa salaperäinen sijoitusrahasto, Braeburn Capital, kertoo Zero Hedge -verkkopalvelu.

Braeburn Capital on vuonna 2006 perustettu Applen tytäryhtiö. Se on niin sanottu hedge-rahasto, joka pyrkii markkinatilanteesta riippumatta kasvattamaan arvoaan. Hedge-rahastot suojaavat sijoituksia muun muassa erilaisilla johdannaisilla.

Braeburn Capitalin vastuulla ei ole mitään pikkurahoja, sillä sen emoyhtiön Applen käteiskassa on paisunut jo reiluun 90 miljardiin euroon. Vertailun vuoksi todettakoon, että Suomen valtion budjetti on 50 miljardia euroa.

Braeburn Capital onkin kaikessa hiljaisuudessa kasvanut yhdeksi maailman suurimmista Hedge-rahastoista, todetaan Zero Hedge -verkkopalvelussa. Yhtiöstä on kuitenkin hyvin vaikea saada tietoja. Sillä ei esimerkiksi ole omia internetsivuja, eikä se juuri huutele toiminnastaan julkisuudessa. Sen sijoituskohteita ei näin ollen myöskään tiedetä.

The New York Times kirjoitti keväällä Applen käyttävän Braeburn Capitalia verojen välttelyyn. Braeburn Capitalin pääkonttori on Nevadan Renossa, jossa ei ole lainkaan yritysveroa.

Suomessa asiasta kertoi ensimmäisenä Talouselämä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.