Applen Jobsin jatkosta ei edelleenkään tietoja

Teknologiajätti Applen yhtiökokous ei tuonut uutta valaistusta tietotekniikkamaailmaa vaivaavaan kysymykseen: onko toimitusjohtaja Steve Jobsille jo tiedossa seuraaja?

Osakkeenomistajien painostuksesta huolimatta keskiviikkoisessa kokouksessa ei kerrottu mitään Jobsin terveydentilasta eikä sitä nostettu virallisesti esille missään vaiheessa.Yhtiökokouksessa äänestettiin myös kumoon esitys siitä, että suunnitelmat toimitusjohtajan seuraajasta julkistettaisiin sijoittajille.

Steve Jobsin terveydentila on horjunut viime aikoina, ja hän lähti määräämättömäksi ajaksi sairauslomalle viime kuussa. Toimitusjohtaja on sairastanut aiemmin haimasyöpää, ja hänelle on tehty maksansiirto.

Jobs osallistui kuitenkin viikonvaihteessa Kaliforniassa presidentti Barack Obaman johdolla päivällisille, joilla oli mukana teknologiaguruja.

Sijoittajat hermona

- Toivomme, että Steve Jobs jatkaa johdossa ikuisesti, mutta onko se realistista? ihmetteli ay-pomo Jennifer O'Dell medialle.

Huoli johtuu siitä, että järjestöillä on runsaasti Applen osakkeita eläkerahastoissaan.

Markkinoilla uskotaan yleisesti, ettei Jobs palaa enää Applen johtoon. Tämä hermostuttaa sijoittajia.

Apple jatkaa ainakin näennäisesti niin kuin ennenkin. Torstaina markkinoille tuotiin uusi versio MacBook Pro -tietokoneesta.

Ensi viikolla Kaliforniassa julkistetaan alustavien tietojen mukaan uusi versio iPad-tablet-tietokoneesta. Se saa kuitenkin vastaansa paljon rajumman kilpailun kuin paljon kohuttu ensimmäinen versio. Vastaiskuja on luvassa muun muassa Motorolalta ja Delliltä.

Suurin ennakkokohun aihe iPad2:n julkistamistilaisuudessa on se, osallistuuko Steve Jobs tilaisuuteen. Torstaina on Jobsin 56-vuotispäivä, mutta hänen ei uskota ilmestyvän juhlistamaan sitä julkisesti.

(MTV3 - STT)

Lue myös:

    Uusimmat