Applen autosuunnitelmille raskas takaisku?

Saksalainen talousjulkaisu Handelsblatt uutisoi merkittävien autovalmistajien lopettaneen yhteistyön Applen kanssa.

Julkaisun saamien tietojen mukaan BMW ja Daimler ovat lopettaneet neuvottelut teknologiajätin kanssa. Saksalaisvalmistajien uskotaan auttaneen Applea huhutun sähköauton suunnittelussa – tarkoituksenaan jopa valmistaa sitä.

BMW:n ja Daimlerin peräännyttyä vahvin ehdokas "iCarin" valmistajaksi on Handelsblattin mukaan kanadalais-itävaltalainen Magna.

Lähteiden mukaan neuvottelut kaatuivat erimielisyyteen siitä, kuka hanketta johtaisi ja kuka omistaisi kaiken kertyvän datan. Apple haluaisi auton kietoutuvan tiukasti pilvipalveluunsa, kun taas autovalmistajat haluaisivat suojella asiakkaidensa dataa kaikin keinoin.

Applen kerrotaan etsivän ensisijaisesti saksalaista yhteistyökumppania projektilleen. Lehtitietojen mukaan Apple on perustanut autohankettaan varten salaisen tutkimuskeskuksen keskelle Berliiniä.

Apple ei ole kommentoinut autosuunnitelmiaan millään tavalla, mutta on viime aikoina palkannut lukuisia autoalan johtajia ja asiantuntijoita. Viimeisin kaappaus on Teslan johtoportaaseen kuulunut Chris Porritt.

Aiheesta uutisoi myös Digitoday.

Lue myös:

    Uusimmat