Applelle ennustetaan alamäkeä – löytyykö hihasta vielä ässä?

Applella eletään monella tavalla mielenkiintoista aikaa. Yhtiö on julkistanut viimeisen vuoden aikana suuren määrän uusia tuotteita, jotka ovat poikenneet selvästi aiemmista.

Toisaalta uudet julkistukset eivät ole läheskään aina saaneet toivottua vastaanottoa —Apple Watchista ei tullut läpilyöntiä älykelloille, uudet iPad Pro -tabletit eivät ratkaisseet tablettimyynnin ongelmia, eikä iPhone SE onnistunut vakuuttamaan läheskään kaikkia julkaisutilaisuutta seuranneita. Nyt katseet ovatkin kääntyneet ensi syksynä julkaistavaan iPhone 7:ään, jonka keskeiseksi kysymykseksi nousee, vieläkö Applelta löytyy ässiä hihastaan.

Jos asiaa kysytään pitkän linjan Apple-analyytikolta Ming-Chi Kuolta, on vastaus ei. Applella on perinteisesti ollut puhelinten päivittämisessä linja, jossa suuret tekniset uudistukset tuodaan s-sarjan malleissa ja ulkonäköuudistukset perusmalleissa. Esimerkkejä s-sarjan mallienuudistuksista ovat Siri, Touch ID ja viimeisimpänä Force Touch. Ulkonäköuudistukset ovat taas tavallisesti keskittyneet näytön koon kasvattamiseen, jossa on kuitenkin vuonna 2014 saavutettu jonkinlainen rajapyykki 5,5 tuuman iPhone 6 Plussan myötä.

Kysyttäessä, mitä uudistuksia Apple mahdollisesti voisi tuoda iPhone 7:ään, on Ming-Chi Kuon lista lyhyt. Yhtenä vaihtoehtona Apple saattaa palata takaisin iPhone 4:ssä nähtyyn lasiseen designiin, mutta tämäkin voi jäädä tulevien vuosien muutokseksi. Suurimpana yksittäisenä muutoksena Kuo kääntyykin tukemaan aiempia huhuja, joissa Applen on veikkailtu hylkäävän puhelinten nykyisen vuorovuosiin perustuvan julkaisutahdin. iPhone 7 saattaisi näin ollen olla iPhone 6s:stä paranneltu välimalli, joka olisi markkinoilla siihen asti, kun Apple esittelisi radikaalimmat uudistukset vuonna 2017.

Lue myös:

    Uusimmat