Mainos

Apila - raikasta nostalgiaa

Uniikkikeramiikan taituri, Birger Kaipiainen suunnitteli vuonna 1971 Arabialle kauniin Apila-astiasarjan. Apila-astiat olivat tuotannossa vain hetken. Nyt Arabia tuo raikkaan vihreän ja retrohenkisen koristeen takaisin.

Astiasarjan selkeät muodot ovat samat kuin Kaipiaisen suunnittelemassa Paratiisi-sarjassa.

- On poikkeuksellista, että otamme vanhan koristeen uudelleen valikoimaan. Apilan koriste oli kuitenkin niin houkutteleva ja ajassa oleva, että päätimme tuoda sen markkinoille, toteaa Arabian Brand Manager Katarina Pettersson.

Professori Kaipiainen käytti keramiikkatöissään paljon erilaisten tekniikoiden ja aiheiden yhdistämistä. Helmet, kellot, kukat ja linnut esiintyivät useiden teosten koristeina.

Muotoilija Inkeri Leivo valvoi Apila-koristeen uudelleen tuotantoon sovittamista.

- Birgeristä ei voi puhua puhumatta koristeellisuudesta. Hän toteutti ideansa aina kuvina, joiden tulkinnan hän jätti teostensa katsojille, Leivo kertoo.

Birger Kaipiainen (1915-1988) oli Suomen tunnetuimpia muotoilijoita, jonka työt saivat myös kansainvälistä mainetta. Arvostettua muotoilijaa kutsuttiin "koristelijoiden kuninkaaksi" ja "keramiikan ruhtinaaksi". Suurimman osan 50-vuotisesta urastaan Kaipiainen toimi Arabian taideosastolla.

Apila-sarjan uudelleenlanseeraus on Arabian vuoden 2006 designteko.

MTV3-VM (3.3.2006)

Kuvat: Arabia Finland

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.