Antti Herlinin ja hänen poikansa sijoitusyhtiö on ostanut kymmenillä miljoonilla Koneen osakkeita – luvassa jättimäinen osinkopotti

Antti ja Jussi Herlinin Holding Manutas on ostanut Koneen osakkeita reilulla kädellä alkuvuoden aikana. Hissiyhtiöltä on luvassa satojen miljoonien eurojen osingot sekä Antti Herlinille että hänen perheensä sijoitusyhtiölle.

Hissiyhtiö Kone tiedotti jälleen tiistaina, että Antti Herlinin perheen sijoitusyhtiö Holding Manutas on tankannut yli kolmella miljoonalla Koneen osakkeita. Uudet ostot olivat jatkoa Holding Manutasin alkuvuoden osakeostoille, jotka alkoivat 1. helmikuuta.

Holding Manutas on ostanut kuluneiden viikkojen aikana yhteensä 14 kaupassa kaikkineen 1,1 miljoonaa Koneen osaketta. Tähänastisten ostojen yhteenlaskettu hankintahinta on ollut 72 504 938,11 euroa.

Antti Herlin on hissiyhtiö Koneen pääomistaja. Herlin ja hänen perheensä sijoitusyhtiöt omistivat helmikuun lopussa noin 22,5 prosenttia Koneen koko osakekannasta ja hallitsi 62,0 prosenttia yhtiön äänivallasta. Omistuksen kokonaisarvo on yhteensä noin 7,7 miljardia euroa.

Holding Manutasissa on Antin lisäksi mukana hänen poikansa Jussi Herlin, joka istuu myös Koneen hallituksessa. Holding Manutasin ohella Antti Herlin omistaa Koneen osakkeita Security Trading -nimisen sijoitusyhtiön kautta.

Sisäpiirirekisterin mukaan Antti Herlin perheineen on ostanut aktiivisesti Koneen osakkeita itselleen jo vuosia. Pelkästään vuosina 2018–2021 Herlin on ostanut joko itse tai yhtiöidensä kautta yli 157,6 miljoonalla eurolla Koneen osakkeita.

Herlin ei ole samana aikana myynyt omistamiaan Koneen osakkeita lainkaan.

Tulossa iso osinkopotti

Antti Herlinille ja hänen sijoitusyhtiölleen uudet ostokset tarkoittavat valtavaa osinkopottia.

Pelkästään tänä vuonna Antti Herlin saa 119 miljoonalla osakkeellaan Koneelta osinkoja yhteensä noin 267,4 miljoonaa euroa. Summa on tänä vuonna jopa Herlinien mittapuulla poikkeuksellisen iso, sillä Kone päätti jakaa tänä vuonna normaalin 1,75 euron osingon lisäksi 0,50 euron lisäosingon.

Koneen osinko irtosi 3. maaliskuuta, ja sen on määrä lähteä maksuun 11. päivä.

Antti Herlinin saamien osinkojen kasvu edellisestä vuodesta on huimaa, sillä viime vuonna Herlin sai osinkoja noin 199,5 miljoonaa euroa. Osingon kasvamisen lisäksi nousuun on vaikuttanut se, että Herlinin osakepotti on osakeostojen myötä kasvanut huomattavasti.

Edellisvuoden osingon irtoamisen aikaan Herlin omisti noin 117,4 miljoonaa Koneen osaketta, joka oli reilut puolitoista miljoonaa osaketta vähemmän kuin tänä vuonna samaan aikaan.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja