Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Antti Heikkilä paljastaa suosikkijouluherkkunsa – Katso resepti!

Antti Heikkilä valmistaa joulupöytään paistettua ankkaa.
Antti Heikkilä valmistaa joulupöytään paistettua ankkaa.Antti Heikkilä/ Pellingin joulu
Julkaistu 12.12.2012 16:00(Päivitetty 12.12.2012 17:48)

Lääkäri Antti Heikkilän usko vähähiilihydraattisen ruokavalion etuihin ei hiivu joulunakaan. Mikä on hänen suosikkinsa joulupöydässä?

Lääkäri Antti Heikkilä esittelee joulureseptinsä kirjassaan Pellingin joulu, ja nyt hän jakaa lempiohjeensa myös Studio55.fin lukijoille.

Pellingin joulupöydässä nautitaan pohjoissaksalaisista vaikutteista, ja tunnelmaa luo Bachin musiikki. Heikkilän mukaan hänen ohjeensa kuitenkin kumartavat samalla suomalaisia jouluruokaperinteitä: monet perinteemme kun ovat osa luterilaista joulunviettoa.

Mutta mikä jouluherkuista on Heikkilän suurin suosikki?

– Itse pidän todella paljon haudutetusta punakaalista. Se on yksinkertaisen kaunis, koruton ruoka, Heikkilä paljastaa.

Punakaalin pariksi sopii paistettu ankka, ja kalasta syntyy maistuva alkupala. Alkoholin sijaan Pellingissä ruokajuomana nautitaan raikasta Apfelschorlea.

Antti Heikkilä/ Pellingin joulu

Graavilohta, mätiä ja smetanaa alkupalaksi

500 g lohta fileenä

1 rkl merisuolaa

tilliä

Laita lohifileet voipaperin päälle. Ripottele mausteet tasaisesti kalan pintaan, paksumpaan päähän enemmän. Nosta fileet vastakkain nahkapuolet ulospäin ja kääri fileet tiukaksi paketiksi paperin sisään. Laita lohipaketti kevyen painon alle jääkaappiin noin vuorokaudeksi. Käännä välillä.

Pyyhi tilli ja ylimääräinen suola lohen pinnasta ja leikkaa terävällä veitsellä vinottain ohuita viipaleita. Koristele tuoreella tillillä.

Tarjoa lohi mädin, smetanan ja mantelileipien kera. Mausteeksi sipulisilppua ja mustapippuria.

Paistettu ankka

1 runsaan 2 kg:n painoinen ankka

1 sitruuna

hienoa merisuolaa

mustapippuria

2 hapokasta omenaa

Kostuta ankan pinta sitruunalla puristelemalla sitä kaikkialle ankan ulkopintaan. Valmista suola-pippuriseos (vajaa ruokalusikallinen molempia, ei kuitenkaan liikaa) ja ripottele se ankan pintaan ja hieman myös vatsaan. Paloittele omenat ja täytä ankan vatsa omenanpaloilla.

Kuumenna uuni 250 asteeseen (kiertoilmauuni 200 asteeseen). Asettele ankka uunivuokaan, jossa on ritilä. Laita vuokaan 1–2 dl vettä, jotta ankasta valuva rasva ei pala. Anna ankan saada väriä puolen tunnin ajan. Laske lämpötila sitten 200 asteeseen (kiertoilmauunissa 175 asteeseen). Paistoaika on puoli tuntia puolta painokiloa kohden. Valele ankkaa paistamisen aikana, jotta saat siihen kauniin ja rapean pinnan. Laske lämpötilaa hieman, jos pinta ruskistuu liikaa.

Ota uunivuokaan kertynyt rasva, jota voit käyttää kastikkeen pohjana tai maustamaan haudutettua punakaalia.

Antti Heikkilä/ Pellingin joulu

Haudutettu punakaali

500 g punakaalia

1 dl hanhen- tai ankanrasvaa

1–2 hapokasta omenaa

3–4 luomuomenamehua

2–3 rkl omenaviinietikkaa

Suikaloi punakaali juustohöylällä. Sulata hanhen-tai ankanrasva kattilassa tai padassa. Lisää joukkoon punakaalisuikaleet ja raasta mukaan omenaa. Lisää omenamehu ja omenaviinietikka.

Kiehauta ja jatka hauduttamista miedolla lämmöllä ankan kypsymisen ajan eli 2–2,5 tuntia. Lisää tarvittaessa omenamehua. Valmiista punakaalista kaikki neste on haihtunut.

Apfelschorle

luomuomenamehua

vichyä

Kaada lasiin vajaa 1/3 omenamehua, reilut 2/3 vichyä.

Kerro, miten reseptit onnistuivat – osallistu arvontaan!

Studio55.fi

Kuvat Antti Heikkilä/Pellingin joulu (Rasalas)

Lääkäri Heikkilä lupaa: Nämä jouluruuat eivät tuo kiloja – Katso ohjeet!

Terveellisempi versio joulutortuista? Katso Antti Heikkilän ohjeet jauhopeukaloille

Antti Heikkilä: Nämä herkulliset suklaakonvehdit eivät lihota – Katso ohje!

Antti Heikkilän ohje terveelliseen jouluun: Näin herkuttelet ilman sokeria

Näin karppaat joulun: Antti Heikkilän herkkuvinkit juhlapöytään

Mikä alkoholijuoma on paras karppaajalle? Antti Heikkilä vastasi kysymyksiin

Lääkäri varoittaa: Näin suomalainen sianliha on pilattu

Tämän muutoksen myötä voi kadota myös viinanhimosi

Lisää aiheesta:

20 todistetta, että sinulla menee paremmin kuin luuletHyvää Elämää -ohjelma jatkaa terveyden tiellä – Studio55.fi-sivujen päivitys lakkaaJo viiden kilon ylipaino voi nostaa syöpäriskiä puolellaSyöpäpotilaan hiustenlähtö vähenee tutkitusti tällä keinollaViisi merkkiä siitä, että olet pitkäkestoisessa parisuhteessaHikoilu on kiinni koosta, ei sukupuolesta
Studio55

Tuoreimmat aiheesta

Studio55
  • 06.03.201706:15
    Studio55

    20 todistetta, että sinulla menee paremmin kuin luulet

  • 02.03.201708:06
    Studio55

    Hyvää Elämää -ohjelma jatkaa terveyden tiellä – Studio55.fi-sivujen päivitys lakkaa

  • 02.03.201706:15
    Syöpä

    Jo viiden kilon ylipaino voi nostaa syöpäriskiä puolella

  • 01.03.201719:30
    Studio55

    Syöpäpotilaan hiustenlähtö vähenee tutkitusti tällä keinolla

  • 01.03.201706:15
    Studio55

    Viisi merkkiä siitä, että olet pitkäkestoisessa parisuhteessa