Mainos

Antonille Venäjän passi

Runsaasti kohua herättänyt Anton Salosen tapaus on saanut uuden, erikoisen käänteen. Venäjän Helsingin suurlähetystö myönsi tiistaina Antonille Venäjän passin äidin Rimma Salosen yksipuolisesta hakemuksesta. Antonin yksinhuoltajaksi määrätty isä, Paavo Salonen sai tietää passin myöntämisestä jälkikäteen, eilen aamupäivällä.

- Tämä oli totaalinen järkytys. Miksi äiti hakee passia ja saa sen ilman ainoan laillisen huoltajan kuulemista, ihmettelee Paavo Salonen.

Viideksi vuodeksi myönnetyn passin vuoksi poliisi on joutunut kiristämään turvatoimia Antonin suojaamiseksi.

- Suurin pelko on tietysti se, että äiti pyrkii viemään pojan passin turvin rajan yli, kertoo Salonen.

Paavo Salonen on ollut yhteydessä asiassa Suomen ulkoministeriöön. Ministeriössä kummeksutaan passin myöntämistä ilman yksinhuoltajaksi määrätyn isän kuulemista. Toisaalta todetaan myös, että Venäjä voi niin halutessaan myöntää passin kenelle vain. Suomi ei voi puuttua naapurimaan päätöksiin.

- En voi käsittää tätä. Toisaalta nyt äidillä ei ole minkäänlaisia mahdollisuuksia tavata Antonia ilman valvontaa. Tähän saakka hän on tavannut poikaansa Porin ensi- ja turvakodissa kaksi kertaa kuukaudessa kolmen tunnin ajan kahden sosiaalityöntekijän läsnä olleessa. Mietimme jo valvonnasta luopumista, mutta nyt se ei tule mitenkään kysymykseen, Salonen tilittää kotoaan Kokemäeltä.

Rimma Salonen on hakenut Antonille Venäjän passia jo loppuvuodesta 2007. Tuolloin Venäjän Turun pääkonsulaatti ei sitä myöntänyt, koska isä ei ollut paikalla allekirjoittamassa hakemusta, ja koska Anton oli Suomen kansalainen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.