Annika Saarikko MTV:lle: Keskusta ei äänestä hallituksen tiedonantoa eikä Rydmania ja Purraa vastaan

Oppositio on kommentoinut hallituksen rasismitiedonantoa – keskusta ei aio äänestää hallitusta vastaan 7:44
Oppositio on kommentoinut hallituksen rasismitiedonantoa – keskusta ei aio äänestää hallitusta vastaan.

Keskusta ei tule äänestämään hallituksen tiedonantoa tai ministerien luottamusta vastaan, kertoo puheenjohtaja Annika Saarikko MTV Uutisille.

Hallitus julkaisi tänään rasisminvastaisen tiedonantonsa. Oppositiopuolue keskustan puheenjohtajan mukaan tiedonanto täyttää keskustan odotukset.

– Erityisen tärkeää on, että rasismi tuomitaan selväsanaisesti, osoitetaan käytännöllisiä toimenpiteitä, ja kaikkein tärkeintä, jokainen hallituksen ministeri toimii rasismia vastaan. Meillä on siis edellytykset tukea hallitusta tämän paperin osalta, Saarikko sanoo.

Katso video hallituksen tiedonannosta tästä.

Näin hallitus pyrkii kitkemään rasismia: muun muassa holokaustin kieltäminen lainvastaiseksi 7:00

Keskusta ei ole vielä virallisesti päättänyt äänestyskäyttäytymisestä tiedonantoa koskevassa äänestyksessä, mutta Saarikon mukaan se ei tule äänestämään tiedonantoa vastaan.

Keskustan kanta saattaa siis olla joko "kyllä" tai "tyhjä".

"Ministerit ovat sanansa nyt antaneet"

Keskustan eduskuntaryhmässä tullaan vielä keskustelemaan siitä, mikä puolueen linja asiassa on ja onko kansanedustajilla mahdollisuuksia poiketa siitä.

Keskusta ei tule Saarikon mukaan myöskään äänestämään valtiovarainministeri Riikka Purran (ps.) tai elinkeinoministeri Wille Rydmanin (ps.) luottamusta vastaan.

– Tärkein sitoumus on hallituksen yksittäisten ministerien sitoumus rasismia vastaan. Siihen on luottaminen, joten en pidä perusteltuna, että esittäisimme tai kannattaisimme tässä asiassa epäluottamuslauseita yksittäisille ministereille. 

– He ovat sanansa nyt antaneet, ja aika osoittaa, ovatko sanat ja teot tulevaisuudessa tämän lupauksen arvoisia. Tämä ei ole suomalaiselta yhteiskunnalta nyt politikoinnin paikka, vaan äärimmäisen vakava asia.

Puheenjohtaja Saarikko pitää kiinni toiveestaan siitä, että koko eduskunta äänestäisi yhdessä tiedonannon puolesta.

Lue myös:

    Uusimmat