Mainos

Anni Törnin veli aavisti nopeasti, että sisko ei löydy elossa: "Kuulin, että oli ollut riitaa illanvietossa"

0:44

Viime heinäkuussa Savonlinnassa kadonneen Anni Törnin veli aavisti hyvin nopeasti, että hänen siskonsa ei löydy hengissä.

Veli oli tänään paikalla Etelä-Savon käräjäoikeudessa, missä hänen siskonsa miesystävälle luettiin syytteet taposta ja hautarauhan rikkomisesta.

Veli kertoi olleensa erittäin läheinen 29-vuotiaan siskonsa kanssa.

– Viime kesän aikana olimme lähes päivittäin tekemisissä. Kävin usein hänen luonaan kylässä ja puhuimme paljon puhelimessa. Puhuimme avoimesti kaikista asioista toisillemme, veli kertoi.

Törnin veli julkaisi viime heinäkuussa siskostaan katoamisilmoituksen Facebookissa, kun tämä oli kadonnut juhlien jälkeen. Veli myös etsi kiivaasti siskoaan.

Sisko oli onnellinen

Veli tiesi siskonsa raskaudesta, vaikka se oli vasta hyvin alkuvaiheessa.

– Sain tietää raskaudesta samana päivänä kuin Anni itse tai heti seuraavana päivänä.

Veljen mukaan hänen siskonsa oli kesällä huomattavan paljon onnellisemman oloinen kuin aikaisemmin. Törn oli todella onnellinen raskaudestaan.

– Anni oli toivonut pitkään lasta. Meille oli syntynyt juuri viime talvena lapsi ja he odottivat kovasti vaimoni kanssa lasta ja juttelivat yhdessä vauvajuttuja.

Veljen mukaan hänen siskonsa kertoi myös ongelmista, jos niitä oli. Nyt sellaisista ei ollut puhuttu mitään.

Siskonsa katoamisen jälkeen veli oli puhelinyhteydessä useamman kerran Törnin miesystävän kanssa. Veli epäili hyvin nopeasti sitä, että mies oli tehnyt Törnille jotain.

Veljen mukaan miesystävä soitti itse veljelle ja kertoi Törnin kadonneen juhlien jälkeen. Tämä oli juhlien jälkeisenä päivänä.

Miesystävä selitti veljelle Törnin lähteneen jonkun toisen miehen matkaan. Veli kuvaili miehen kertomusta sekavaksi.

– Arvasin heti, että Annille on sattunut jotain. Kävin äitiä tapaamassa ja kerroin, että Annille on käynyt jotakin. Minulla oli tosi iso huoli siskosta.

– Mietin vain omassa päässäni asiaa, miksi tämä mies edes soittaa minulle sen jälkeen, kun Anni on ollut pari tuntia kadoksissa, veli sanoi oikeudessa.

Veljen mukaan hän sai mieheltä siskon katoamisesta selitykseksi vain, että Törn oli lähtenyt kävelemään jonnekin ja selvittämään jotain asiaa jonkun kanssa.

Veli kertoi päätelleensä miesystävällä olevan osuutta katoamiseen.

– Kuulin, että heillä oli ollut riitaa illanvietossa ja siitä päättelin. Jos raskaana oleva tyttöystävä on kadonnut, niin en ymmärrä miksi hänen olisi pitänyt pelätä ja vältellä minua. Arvasin, että hän on tehnyt jotain.

Kaverit tarkistivat asunnon

Sunnuntaina 23. heinäkuuta veli pyysi kahta kaveriaan käymään miehen asunnolla.

Veli sanoi halunneensa varmistaa, ettei hänen siskonsa viru henkihieverissä asunnossa. Kaverit olivat menneet sisään asuntoon ulkokautta tikapuita pitkin.

Tuossa vaiheessa miesystävä oli ruumiin piilottamisreissulla.

Rappukäytävän edessä maassa veljen kaverit olivat nähneet verijälkiä.

– Tiesin tuolloin, ettei Anni tule löytymään elossa, veli sanoi.

Veli kertoi käyneensä myös siskonsa asunnolla Mikkelissä.

Veli vaati myös tapaamista miesystävän kanssa Joensuussa. Tapaamisessa mies esitteli omia käsivammojaan. Miehellä oli nenässäkin jokin jälki.

Veljen mukaan mies sanoi lyöneensä kätensä johonkin.

– Se oli niin sekavaa aikaa, että en muista selvästi mitä hän sanoi. Minulla meni yöunet, en nukkunut koko viikolla ollenkaan, veli kertoi.

Veriläiskä maassa

Oikeudessa kuultiin myös tallenteita puheluista Törnin veljen ja miesystävän välillä.

Suurin osa puheluista kuunneltiin suljetuin ovin, mutta yksi puhelu kuunneltiin yleisön läsnäollessa.

Puhelussa veli sanoi Törnin miesystävälle, että jos veriläiskä miehen kotitalon rappukäytävän edessä on hänen siskonsa verta, hän tietää mistä etsiä syyllistä.

Tuossa puhelussa miesystävä myönsi veljelle tietävänsä enemmän Törnin katoamisesta kuin mitä hän oli kertonut.

Mies selitti tuolloin, että Törn oli potkinut häntä autossa juhlista tullessa ja hakanneen häntä päähän. Sen jälkeen mies kertoi menneensä sekaisin ja tönäisseensä Törniä kylpyhuoneessa niin kovaa, että nainen kaatui.

– Minulle tuli v***nmoinen paniikki siinä ja filmi katkesi. En ollut varma osuinko minä Anniin ja kaatuiko hän minun takiani vai mitä siinä tapahtui. En tiedä uskotko, mutta minä en halunnut satuttaa sitä naista ikinä, mies sanoi Törnin veljelle puhelimessa.

Veli tivasti mieheltä vastausta siihen, missä hänen siskonsa on. Mies kertoi ottaneensa ruumiin paniikissa mukaansa asunnolta ja lähteneensä ajamaan Kerimäelle.

Mies selitti menneensä sillalle ja heittäneensä ruumiin järveen. Se oli kuitenkin vale, mutta poliisi ehti tehdä vesistöetsintöjä Savonlinnan seudulla Törnin ruumiin löytämiseksi. 

Lopulta miesystävä paljasti haudanneensa Törnin ruumiin Pohjois-Karjalan Juukaan maahautaan.

Puolustus kertoi miehen pelänneen

Viimeisen puhelun aikana Törnin veli sanoi miesystävälle, että hän tietää, ettei miehen tarkoitus ollut satuttaa hänen siskoaan, mutta hän on silti vienyt veljeltä tämän läheisimmän sisaruksen.

Veli sanoi miehelle, että tämä menettää kaiken eikä hänen elämänsä tule olemaan enää entisellään teon jälkeen. Veli myös kehotti miestä tekemään saman itselleen kuin minkä teki Törnille.

Syytetyn miehen asianajaja Jyrki Piiparinen sanoi oikeudessa, että hänen päämiehensä pelkäsi Törnin veljeä ja otti uhkaukset tosissaan. Puolustuksen mukaan uhkaukset aiheuttivat sen, ettei mies edes uskaltanut puhua teostaan.

Pian viimeisen puhelun jälkeen miesystävä otettiin kiinni.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja