Anna-Leena Härkönen liitostaan: Emme voisi asua yhdessä

Huomenta Suomessa vieraillut kirjailija-näyttelijä valmistelee parhaillaan uutta romaaniaan.

Anna-Leena Härkönen ja hänen aviomiehensä, kirjailija Riku Korhonen asuvat etäshteessa – Härkönen Helsingissä ja Korhonen Turussa. Härkönen myöntää, että heidän liitossaan omat asunnot ovat välttämättömyys.

– Kun kirjoitan, tarvitsen hiljaisuutta ja rauhaa ympärilleni. Siksi meillä on tämä asumisjärjestely. En pystyisi kirjoittamaan, jos asunnossa olisi joku muu, hän selittää.

Muuten aviopuolisot ovat kuitenkin vahvasti tukena toistensa työssä.

– Puhumme pitkiäkin puheluita päivittäin. Keskustelemme kyllä paljon kirjoittamisesta ja luemme toistemme tekstejä. Mutta emme voisi tehdä töitä yhdessä.

Tällä hetkellä Härkönen kirjoittaa uutta kirjaansa, joka ilmestyy vuonna 2014. Hän arvioi, että kirjasta on nyt valmiina yksi kolmasosa.

– Kirja kertoo lottovoittajista ja sen nimi on Kaikki oikein. Mielestäni se on kiehtova aihe, olen itsekin joskus miettinyt, mitä tapahtuisi, jos voittaisi lotossa. Lopettaisiko työt ja miten parisuhteen kävisi, kirjailija pohtii.

– Olen tällä hetkellä aika vaikeassa vaiheessa kirjoittamisen kanssa. Tarina on päässäni, mutta tuntuu, että sen paperille vieminen kestää tuskastuttavan kauan. Myös tämä pimeys vaikutta. Olen antanut itselleni luvan nukkua pitkiä yöunia ja luistamaan vähän tiukasta aikataulusta.

Härkönen on haastatellut kirjaansa varten myös oikeita lottovoittajia.

– Heitä on vain hyvin hankala saada haastatteluun. Yksi lupautui juuri puhumaan puhelimitse, mutta kasvokkain hän ei halua tavata.

(MTV3–KATI PUKKI)

Lue myös:

    Uusimmat