Anna: Anu Harkki avautuu syömishäiriöstään

Juontaja Anu Harkki kertoo Anna-lehdessä kärsineensä vakavasta syömishäiriöstä nuorempana, kirjoittaa Anna-lehti.

Mallintöitä kaksikymppisenä tehnyt Anu Harkki kertoo Anna-lehdelle, että painonhallinta oli karannut häneltä käsistä tuolloin. Anna-lehden mukaan Anu päätti tuolloin jopa vähentää lähipiirinsä tapaamista, jotteivät he huomaisi hänen muuttunutta olemustaan.

Syömishäiriökierre sai Harkin Anna-lehdelle antamassa haastattelussa lähtönsä siitä, kun hän aloittin mallintyönsä.

– Siinä maailmassa ei puhuta kiloista vaan senteistä. Kukaan ei neuvonut, miten ne saa lähtemään, enkä minä uskaltanut kysyä, hän pohtii.

Taistelu jatkui Anun mukaan rankasti. Hän vertaa syömishäiriötä alkoholismiin, joka kulkee läpi elämän. Hänen mukaansa on tiedostettava, milloin reagoi syömiseen epäterveesti.

Anun mukaan itsetuntemus on vahva ase syömishäiriötä vastaan. Hän kertoo Anna-lehdelle kadottavansa stressin myötä ruokahalunsa. Tämä näkyi myös kolme vuotta sitten, jolloin hän erosi lastensa isästä.

– Olin aluksi salaa tosi tyytyväinen. Ainakin olen tosi laiha. Ystävät sanoivat, että näytän hirveältä ja että minun pitää syödä. He toivat ruokaa. Se havahdutti minut tajuamaan tilanteen, Harkki muistelee kolme vuotta sitten tapahtunutta ruokahaluttomuutta Anna-lehdelle.

37-vuotias Harkki kertoo kuitenkin olevansa nyt terveempi kuin koskaan.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat