Anu Harkki avautuu surusta: Purskahdan hallitsemattomaan itkuun

Koto-ohjelman juontaja Anu Harkki menetti yllättäen isänsä, kirjailija Matti Yrjänä Joensuun joulukuun 4. päivä. Harkki avautuu tuntemuksistaan blogissaan.

Viime päivinä Anu Harkki on neulonut ja paljon. Isän kuolema on vienyt Harkilta yöunet ja käsitöiden tekemistä rakastava Harkki on purkanut suruaan lankaan ja puikkoihin. Tv-juontajan isä, Suomen tunnetuimpiin rikoskirjailijoihin lukeutuva Matti Yrjänä Joensuu menehtyi sairauskohtaukseen 4. joulukuuta.

– Kuolema on hämmentävä. Suru on suhteellinen käsite. Arki ei pysähdy, mutta minä arkeni sisällä pysähdyn. Suru ei asetu mihinkään muottiin, vaan poukkoilee ja muuttaa muotoaan, Harkki kirjoittaa blogissaan.

– Minä nauran. Hymyilen usein. Purskahdan äkkiä hallitsemattomaan itkuun. Vaivun ajatuksiini ja käperryn muistoihin.

Kahden lapsen äiti kertaa blogissaan myös lapsuusajan muistojaan ja paljastaa, ettei rikoskirjailijan ja tyttären välit olleet viime vuosina kovinkaan läheiset.

– Haluaisin kertoa, että olet minulle hirmuisen rakas ja että olen sinulle monesta asiasta kiitollinen. Että olen surullinen viime vuosien hiljaisuudesta välillämme ja kaipaan sinua, Harkki tunnustaa blogissaan.

Matti Yrjänä Joensuu kuoli sairauskohtaukseen sunnuntaina 4. joulukuuta 63-vuotiaana. Anu Harkin kirjoittamasta kirjeestä uutisoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat