Mainos

Ankara talvi kurittaa putkistoja

Helsingin Munkkivuoren aamuinen putkirikko on vain yksi monista tämän talven putkivuodoista. Yksikön päällikkö Sami SillsténHSY Vedestä toteaa, että kulunut talvi on ollut kiireinen.

–Nyt tammikuussa meillä on ollut noin 10-20 prosenttia enemmän putkirikkoja kuin aiempina vuosina samaan aikaan. Vuotoja on ilmaantunut keskimäärin yksi per päivä ja koko ajan tulee lisää.

Useimmat putkivuodot ovat kuitenkin pieniä, toisin kuin Munkkivuoren putkirikko.

–Munkkivuori on tässä suhteessa pahimmasta päästä. Nyt rikkoutunut putki on kooltaan suuri, 400 millinen, ja siitä on tullut vettä todella paljon. Nyt on vesi onneksi saatu jo pois ostoskeskuksen lattioilta, Sillstén toteaa.

Pakkanen nakertaa vanhoja putkia

Helsingissä on viime viikkojen ja kuukausien aikana raivattu usean isohkon putkirikon jälkiä. Syitä etsitään sekä säästä että verkoston iästä.

–Täytyy ymmärtää, että putkiverkko vanhenee koko ajan ja ikä haurastuttaa sitä. Kyllä tässä totuus on se, että aikaa vastaan tässä taistellaan. Pitäisi saada saneerattua putkia entistä enemmän, mutta se taas on resurssikysymys.

–Myös pakkasella on merkittävä rooli näissä putkirikoissa ja tänä talvena etenkin poikkeuksellisen syvälle ylettyvällä roudalla. Jäinen maa ei nimittäin jousta ja ime itseensä liikenteen kuormitusta, vaan päästää sen läpi ja altistaa näin putkistoa.

Ryhmä vuotoja etsimässä

Putkirikkojen ennakoiminen on Sillsténin mukaan lähes mahdotonta.

–Vuotoja sattuu niin uusille kuin vanhoillekin putkille, joten on hyvin vaikeaa ennustaa, missä putket tulevat rikkoutumaan. Meillä on kyllä ryhmä, joka suorittaa koko ajan alkavien vuotojen etsintää. Sen avulla olemme saaneet keskimääräisen vuotomäärän laskemaan. Kaikkiin vuotoihin ei kuitenkaan päästä ennakolta kiinni.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.