Mainos

Angry Birdsin mestaruudesta kisaava 6-vuotias Luka yllätti kaikki taidoillaan

Suomessa kisataan tämän kuun aikana suositun Angry Birds -pelin mestaruudesta. Nokian järjestämissä SM-kilpailuissa on jo pidetty muutamalla paikkakunnalla karsintatilaisuudet.

Karsintatilaisuuksia innokkaille pelaajille on järjestetty Kempeleessä, Lahdessa, Turussa, Raisiossa, Rovaniemellä ja Jyväskylässä. Lisää karsintoja pelataan vielä tämän kuun aikana eri puolilla Suomea. Finaali pelataan 26.3. Helsingissä.

Suomalaisen Rovio Mobile -peliyhtiön kehittämä Angry Birds on ollut todellinen megahitti. Kyseessä on maailman myydyin mobiilipeli. Pelissä ammutaan linnuilla kohti ilkeitä possuja, jotka ovat varastaneet lintujen munia.

6-vuotias Luka oli Jyväskylän jymy-yllätys

Jyväskylän karsinnoissa koettiin viime lauantaina melkoinen yllätys, kun vasta 6-vuotias Luka-poika rökitti pelissä kaikki vastustajansa. Luka sai 158 000 pistettä, kun karsinnoissa toiseksi tullut "mikael99" sai 154 400 pistettä. Luka suuntaakin seuraavaksi Helsingin finaaliin kisaamaan päävoitosta, eli matkasta Hollywoodiin.

Lukan pelaama tulos oli niin hyvä, että tällä hetkellä hän on koko Suomen tilastoissa kunnioitettavalla seitsemännellä sijalla. Tilastoa johtaa tällä hetkellä Turussa tietokone-tipuja lingonnut "tuomasv". Pisteitä hänellä on 174 310.

Finaaliin lähdetään voitto mielessä

MTV3 tavoitti mestaruustaisteluun valmistautuvan Lukan. Reippaan oloinen Luka kertoo, että karsintakilpailun voitto tuntuu hyvältä ja finaaliin lähdetään luonnollisesti voittamaan.

Toimittajan kysymykseen koko kisan voittoaikeista tulee lyhyt mutta sitäkin ytimekkäämpi vastaus:

- Joo!

Menestyksen myötä myös jännitys kasvaa.

- Helsingin kilpailu jännittää vähän, kun muut ovat siellä niin isoja, Luka toteaa.

Menestymisen salaisuus on tarkkuudessa

Luka kertoo, että Angry Birds-pelissä menestymisen salaisuus on tarkkuudessa. Peliä on tullut harjoiteltua isän, Riku Vallealan kännykällä. Karsintakilpailun voiton palkintona tulee Nokian N8-älypuhelin, joten Luka pääsee valmistautumaan loppukilpailuun pian ihan omalla puhelimella.

Hauskinta pelissä on Lukan mielestä se, kun pääsee pelin tasoissa eteenpäin. Lukan lempihahmo on musta räjähtävä lintu, koska sen avulla saa hyvin pisteitä.

Luka ei ole vielä päättänyt, kenet hän haluaa ottaa mukaansa Hollywoodiin, mikäli hän selviytyy voittajaksi. 8-vuotias Miko-veli olisi halukas lähtemään seuraksi, mutta isä hymähtää, että kahden pikkupojan matka ei taida onnistua sellaisenaan, vaan siinä tapauksessa pitää keksiä muita keinoja.

Isän idea

Ajatus Jyväskylän karsintakilpailuun osallistumisesta tuli Riku-isältä. 6-vuotiaan Lukan voitto tuli perheelle kuitenkin melkoisena yllätyksenä.

- Itsekin jäin karsinnoissa sijalle 10, Riku Valleala toteaa.

Valleala kertoo, että Jyväskylän karsintaan osallistui satoja pelaajia. Joukossa oli kaiken ikäistä väkeä.

Menestyksestä huolimatta mestaripelaajan ura ei Lukalla ainakaan vielä ole mielessä.

- Musta tulee ammatiltani poliisi, Luka tokaisee.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.