Mainos

Amnesty International vaatii Hondurasia tutkimaan lapsimurhat

Ihmisoikeusjärjestö Amnesty International vaatii Hondurasia tutkimaan maassa parin viime vuoden aikana tapahtuneita satojen lasten ja nuorten murhia.

Ihmisoikeusjärjestö Amnesty International toivoo, että Hondurasissa aloitettaisiin tutkimus viimeisten vuosien aikana sattuneista lapsimurhista. Järjestö haluaa aloittaa tutkimukset, jotta murhiin syyllistyneet saataisiin oikeuden eteen. Amnestyn Hondurasin tutkijan mukaan tutkimukset olisivat yksi tapa vähentää lapsiin kohdistuneita henkirikoksia.

Amnesty on tehnyt omia tutkimuksiaan maassa kahden viikon ajan.

Katulasten parissa Väli-Amerikassa ja Meksikossa työskentelevän Casa Alianza-järjestön mukaan 820 hondurasilaislasta ja -nuorta on saanut surmansa vuosien 1998 ja 2001 välisenä aikana. Vain pieni osa murhien tekijöistä on saatu kiinni.

Hondurasin hallituksen edustajat ovat sanoneet, että väkivalta on aiheutunut nuorten jengien välisistä yhteenotoista. Noin 32000 hondurasilaislasta ja -nuorta kuuluu jengeihin.

Casa Alianzan mukaan 13 prosenttia 820:sta surmasta on poliisin kuolemanpartioiden tekemiä ja noin 13 prosenttia jengiriidoista aiheutuneita. Loput surmat ovat järjestön mukaan tutkimatta.

Hondurasin hallitus ei toistaiseksi ole kommentoinut Amnesty Internationalin vaatimusta.

YK:n edustaja on ollut Hondurasissa sunnuntaista lähtien tutkimassa lapsia vastaan tehtyjä rikoksia. Amnesty pitää YK.n tutkimuksia tervetulleina, mutta järjestö vaatii, että Hondurasin hallitus tekee omat tutkimuksensa siitä, liittyvätkö poliisi ja jengit lasten ja nuorten murhiin.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.