Mainos

Ammattiliitto arvostelee luontojärjestöjen bioenergiapuheita

SAK:laisen puu- ja erityisalojen liiton puheenjohtaja Kalevi Vanhala moittii luontojärjestöjen toimintaa ristiriitaiseksi. Vanhala sanoi tänään Mikkelissä, ettei ole samanaikaisesti mahdollista lisätä tuntuvasti metsiensuojelua ja puun energiakäyttöä.

Luontojärjestöjen tavoite lisätä puupolttoaineen käyttöä tuntuvasti on Vanhalan mielestä toki hyvä tavoite, mutta raaka-ainetta ei synny ellei maassa ole laajaa puunjalostusteollisuutta. Vanhala muistuttaa, että luontojärjestöt ovat asettaneet Etelä-Suomen metsämaan suojelutavoitteeksi 10-15 prosenttia metsämaa-alasta. Näin laaja suojelu tekisi Vanhalan mukaan lopun metsäteollisuuden toimintaedellytyksistä.

-Tuntuu perin juurin kaksijakoiselta luontojärjestöjen puheet hakkuutähteiden käytön lisäämisestä energian tuottamisessa, silloin, kun hakkuille ollaan samaan aikaan asettamassa rajuja esteitä, Vanhala sanoi.

Vanhala tuomitsi myös vihreiden puheenjohtajan Osmo Soininvaaran kannanotot "savupiipputeollisuuden" alasajosta. Vanhalan mielestä Soininvaara on näillä puheillaan lähtenyt hyökkäykseen hyvinvointiyhteiskunnan säilyttämistä ja kehittämistä vastaan.

-Näyttää siltä, että Soininvaara ei jostain syystä muista mistä rahat laajaan palvelutoiminnan ylläpitämiseen tulevat, Vanhala paheksui.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.