Mainos

Amerikkalaiset astronautit äänestivät avaruudessa

Kaksi amerikkalaista astronauttia on antanut äänensä Yhdysvaltojen presidentinvaaleissa avaruudesta käsin. Edward Michael Fincke ja Greg Chamitoff äänestivät eilen turvatun digitaalisen tiedonsiirron avulla Kansainvälisellä avaruusasemalla (ISS).

Yhdysvaltojen avaruushallinto Nasa näytti tänään astronauttien nauhoittaman viestin, jossa he kehottivat maanmiehiään täyttämään velvollisuutensa.

- Äänestäminen on kaikista tärkein lausunto, jonka amerikkalaiset voivat antaa. Se on kunnioitettava oikeus, Fincke sanoi viestissä. - Joten tänä vaalipäivänä mene vaaliuurnille ja äänestä. Jos me voimme tehdä sen, niin voit sinäkin.

Astronautit ovat parhaillaan ISS-avaruusasemalla, joka kiertää Maata 354 kilometrin korkeudessa.

Viranomaistahot tekivät tiivistä yhteistyötä varmistaakseen, että astronautit saavat äänestää luottamuksellisesti. Houstonissa sijaitseva Johnsonin avaruuskeskus lähetti miehille digitaaliset äänestyslipukkeet, ja vaaliviranomaiset antoivat henkilökohtaiset salasanat.

Amerikkalainen astronautti äänesti avaruudessa ensimmäistä kertaa vuonna 1997, jolloin se tapahtui venäläisellä avaruusasema Mirillä. Tämän jälkeen kaikkiaan neljä amerikkalaista on äänestänyt avaruudesta käsin.

(MTV3-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.