Amerikkalainen eläinlääkäri nimesi koirarodut, joita ei hankkisi: "Älä ota tällaista ilman kunnon harkintaa"

Miksi koira ei tykkää kynsien leikkaamisesta? Tästä yleinen ongelma voi johtua 1:54
KATSO MYÖS: Miksi koira ei tykkää kynsien leikkaamisesta?

Eläinlääkäri aiheutti kiivasta keskustelua kertomalla, mitkä koirarodut ovat hänen omasta mielestään kaikkein huonoimmat. Tämän jälkeen julkaisemallaan videolla hän kertoo myös, mitkä koirarodut ovat hänelle kaikkein mieleisimmät.

Amerikkalainen eläinlääkäri Whitney Terrell kertoi TikTokissa näkemyksensä siitä, mitkä ovat viisi parasta ja viisi huonointa koirarotua. Etenkin video koirista, joita hän ei valitsisi, on herättänyt huomiota, kertoo New York Post.

Näitä koiria eläinlääkäri ei itse hankkisi

Alla olevalla videolla Terrell kertoo viisi koirarotua, joita hän ei hankkisi. Hän painottaa, että nämä ovat vain hänen subjektiivisia mielipiteitään, jotka perustuvat hänen kokemukseensa eläinlääkärinä sekä omiin henkilökohtaisiin mieltymyksiinsä.

Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.

Viidennellä sijalla ovat koirat, joilla ei ole karvoja. Hän ei pidä karvattomista eläimistä.

Neljännellä sijalla ovat chihuahuat, joiden hän sanoo olevan herkkiä puremaan ihmisiä.

Kolmanneksi hän nostaa mopsit, shih tzut, bostoninterrierit ja muut lyttykuonoiset koirat. Hän sanoo, että niillä on hengitysvaikeuksia, allergioita ja muita vaivoja.

– Jotkut niistä ovat niin suloisia, mutta ne eivät pysty hengittämään. Ihan oikeasti. 

Tietyt koirat tarvitsevat paljon koulutusta, eläinlääkäri muistuttaa

Toiselle sijalle listauksella tulevat saksanpaimenkoirat ja belgianpaimenkoirat. Niissä on hänen mukaansa oikein paljon potentiaalia ja niistä voi tulla hyviä poliisi- tai pelastuskoiria, mutta 95 prosenttia hänen klinikalleen tulevista näiden koirarotujen edustajista haluavat vain purra, koska ne eivät ole kunnolla koulutettuja. 

– Tiedän, että en voisi kunnolla kouluttaa sellaista, koska minulla ei ole aikaa.

– Älä ota tällaista ilman kunnon harkintaa, koska ne tarvitsevat paljon kouluttamista!

Huonoimpien ykkösenä goldendoodle

Terrellin listauksen ykkössijalle päätyi sekarotuinen goldendoodle. Hänen mukaansa heidän klinikallaan on nähty joitain erittäin aggressiivia yksilöitä. Lisäksi ne voivat olla todella hyperaktiivisia eivätkä pysty olemaan hetkeäkään aloillaan ja niiden trimmaaminen maksaa.

Terrellin videolle on kertynyt yli seitsemän miljoonaa katsojakertaa. New York Postin mukaan listaus herätti kiivasta keskustelua. Tällä hetkellä videon kommentit on poistettu käytöstä.

Näille koirille Terrell näyttää vihreää valoa

Terrell julkaisi myöhemmin videon, jolla hän kertoo, mitkä viisi koirarotua sen sijaan olisivat tervetulleita hänen kotiinsa. Hän muistuttaa jälleen, että nämäkin mielipiteet perustuvat hänen omiin kokemuksiinsa eläinlääkärinä sekä siihen, että hän pitää isoista koirista.

Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.

Viidennellä sijalla pyreneittenkoira sen energisen luonteen takia. 

Neljännellä sijalla on lyhytkarvainen saksanseisoja. Niitä Terrell kuvailee kauniiksi, iloisiksi ja hyvin aktiivisiksi koiriksi, jotka kaipaavat paljon liikuntaa.

Kolmanneksi mieluisin Terrellille olisi kultainennoutaja, koska ne ovat kauniita ja ystävällisiä. Hän sanoo niiden olevan mainioita perhekoiria. Ne ovat hyvä valinta ensimmäiseksi koiraksi ja helppoja kouluttaa.

Toiselle sijalle nousivat sekarotuiset koirat. Terrell sanoo, että niillä ei yleensä ole perinnöllisiä geneettisiä ongelmia ja ne ovat kiitollisia saadessaan kodin.

Ykkössijalle Terrelle nostaa basset houndit. Vaikka niillä voikin olla esimerkiksi selkä- tai korvaongelmia, ovat ne hänen mielestään maailman suloisimpia koiria. Terrell kuvaa omaa koiraansa, joka on basset hound.

Katso myös: Koiralle kaveri? Näin totutat kaksi koiraa toisiinsa:

Koiralle kaveri? Näin totutat kaksi koiraa toisiinsa:"Aluksi kävellään kauempana..." 0:46
Eläintenkouluttaja Marjaana Lohivirta kertoo, miten totuttaa kaksi koiraa toisiinsa.

Lue myös:

    Uusimmat