Amazon julkaisi tulevaisuuden pakettipalvelun – lennokilla tuotteet kotipihalle

Amazon esitteli vuonna 2013 kunnianhimoisen projektin, jonka ideana on toimittaa paketit kotiovelle lennokin avulla alle 30 minuutissa. Nyt projekti näyttäisi ottaneen ison harppauksen eteenpäin, sillä Top Gearin ex-juontaja Jeremy Clarkson esittelee uusimmalla videollaan Amazonin uutta Drone-pakettipalvelua.

Videolta käy ilmi, kuinka perhe tilaa uudet kengät Amazonin verkkokaupasta ja hetken kuluttua futuristisen näköinen lennokki tuo paketin perheen kotipihalle.

Automatisoitu lennokki on varustettu tarkoilla kameroilla, joiden avulla se osaa suunnistaa ja väistää esteitä ilmassa. Drone lähtee ilmaan pystysuoraan. Kun se saavuttaa noin 120 metrin korkeuden, se aloittaa vaakalennon.

Lennokki pystyy kuljettamaan paketteja 24 kilometrin etäisyydelle. Lennokki painaa 55 kiloa. Se pystyy kuljettamaan maksimissaan viisi kiloa painavia paketteja. Suunnitteilla on myös eri kokoisia lennokkeja.

Palvelu on kuitenkin vasta testausvaiheessa. Sen tulevaisuus riippuu ilmailuvirastolta saatavista luvista. Tällä hetkellä Amazonilla on luvat vasta lennokkien testaukseen.

Lue myös:

    Uusimmat