Mainos

Amazon jatkaa jakelunsa kehittämistä – lennokit kuljettaisivat paketteja liikkuvista varastoista

Amazon pyrkii ratkaisemaan kuljetuslennokkien huoltamisen ja kysyttyjen tavaroiden saatavuuden ongelmat uudenlaisella rahtikontilla.

Verkkokauppajätti Amazon on jo pitkään kehittänyt autonomista jakelua paketeilleen. Ennen kuin lennokkien kuljettamat paketit voidaan ottaa laajempaan käyttöön, täytyy Amazonin selviytyä muutamista esteistä.

Yhtiö on aikaisemmin tehnyt hakemuksia lukuisille eri patenteille: tiuhaan asutulle alueelle sijoitettavasti lennokkien pesästä, laskuvarjolla varustetuista pudotettavista paketeista ja massiivisesta ilmalaivasta.

Uuden patenttihakemuksen perusteella Amazon suunnittelee nyt liikkuvaa varastojen verkostoa, jotka sijoitettaisiin laivojen, junien tai muiden kulkuvälineiden kyytiin, jotka voidaan siirtää korkea kysynnän alueille. Näistä liikkuvista varastoista käsin lennokit hakisivat paketteja ja kuljettaisivat niitä Amazonin asiakkaille.

Patentissa kuvaillaan tavallista rahtikonttia, jonka kattoon on rakennettu automaattisesti avautuva luukku ja lennokkeja varten tarkoitettu liikkuva laskeutumisalusta. Näitä rahtikontteja voitaisiin kuormata tavarajunien, rahtilaivojen ja kuorma-autojen kyytiin.

Kulkuneuvojen yhteyteen lisätään patentin mukaan myös huoltovaunu, jossa on robottikäsi, vaihtoakkuja ja tietokonejärjestelmä lennokkien huoltamiseen ja ohjaamiseen.

Vaikka Amazon onkin hakemassa patenttia tällaiselle jakelujärjestelmälle, ei se vielä takaa sen toteutumista. Patentti kuitenkin kertoo, että Amazon pohtii tosissaan sitä, miltä kuljetuslennokkien infrastruktuuri voisi näyttää.


***

0:59

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.