Mainos

Älykkäät kodinkoneet mullistavat suomalaisten arjen – oletko valmis?

Älykodeista on puhuttu jo vuosikymmeniä – ja vihdoin kehitys on edennyt niin pitkälle, että meillä on mahdollisuus ottaa askel kohti entistä älykkäämpää arkea.

Uudenlaisen tekniikan ansiosta älykkäät laitteet ovat koko ajan tärkeämpi osa arkeamme. Yksi esimerkki tästä on Home Connect, joka tekee älykkäiden kodinkoneiden ja helpon sovelluksen muodossa uudenlaisen, entistä älykkäämmän asumisen mahdolliseksi myös suomalaisille.

Kodinkoneet voi käynnistää vaikka kotimatkalla

Home Connect -sovelluksen avulla ohjaat kaikkia Siemens-kodinkoneita, jotka on yhdistetty suojattuun Wi-Fi-verkkoon. Sovelluksessa on myös demotoiminto, jonka avulla voit kokeilla erilaisia ominaisuuksia ennen kuin päätät hankkia Home Connect -toiminnoilla varustetun Siemens-kodinkoneen.

Kun nykyaikaiselle kodinkoneelle sallii etäkäytön, voi Home Connect -sovelluksen avulla käynnistää, ohjata ja valvoa kodinkoneita ilman, että on itse kotona paikan päällä painamassa nappia. Käytännössä tämä tarkoittaa esimerkiksi pesukoneen kohdalla sitä, että omalla puhelimella tai tabletilla voi valita sopivan ohjelman ja käynnistää astianpesukoneen vaikkapa matkalla töistä kotiin ja valvoa laitteen toimintaa etänä.

Home Connect -sovellus toimii kodin Wi-Fi-verkon kautta ja se toimii uusissa Siemens-kodinkoneissa, joissa on sisäänrakennettu Wi-Fi-ominaisuus. Sovelluksen lataamisen jälkeen sillä voi hallinnoida kaikkia siihen yhdistettyjä laitteita näppärästi puhelimen tai tabletin ruudulta, Kristiina Pakarinen Siemens-kodinkoneiden markkinoinnista kertoo.

Sovellukseen voi jo nyt yhdistää uudet kodinkoneet kuten pyykinpesukoneen, astianpesukoneen, kuivausrummun, jääkaapin, uunin ja kahvikoneen. Myöhemmin sovellukseen saa yhdistettyä myös liesituulettimen sekä keittotason.

Hyvästi, käyttöohjeet!

home connect2

Kotien yleisimpiä kodinkoneita on totuttu tähän asti hallinnoimaan suhteettoman pienien näyttöjen kautta. Home Connect -sovelluksen myötä kodin tärkeimpien laitteiden ominaisuudet avautuvat aivan uudella tavalla ja käyttöohjeisiin on huomattavasti helpompi tutustua, kun kaiken tarvittavan tiedon saa auki puhelimella ja tabletilla.

– Yksi sovelluksen suurimmistä hyödyistä on se, että enää ei olla rajoituttu esimerkiksi astianpesu- tai pyykinpesukoneiden pieniin ohjaustauluihin, vaan kaikki tarvittava tieto löytyy helposti myös puhelimesta tai tabletista sovelluksen kautta. Sovelluksen avulla ohjelmien ja lisätoimintojen valinta on entistä helpompaa sovellus voi jopa opastaa käyttäjää ohjelmavalinnassa. Myös koneen perusasetusten muuttaminen on huomattavasti helpompaa. Hyvä esimerkki perusasetusten muuttamisesta on esimerkiksi erilaisten äänimerkkien voimakkuuden säätäminen, Pakarinen toteaa.

Myös koneiden käyttöohjeet löytyvät sovelluksen kautta, jolloin niiden paperiversioita ei enää tarvitse säilyttää – ellei itse halua. Lisäksi kodinkoneiden tyyppimerkinnät ja valmistusnumerot, joita tarvitaan, jos joudutaan ottamaan yhteyttä huoltoon, löytyvät sovelluksen kautta. Jatkossa on myös mahdollista, että huoltopalvelu ottaa yhteyttä asiakkaan kotona olevaan koneeseen hänen luvallaan ja diagnosoi mahdollisen ongelman. Tämä helpottaa huollon työtä ja varmistaa, että myös jälkimarkkinointi toimii mahdollisimman tehokkaasti.

If This Then That -sovellus tuo lisää mahdollisuuksia

IFTTT (If This Then That) on palvelu, joka mahdollistaa yhteydet eri laitteiden ja sovellusten välillä yhdellä yksinkertaisella lausekkeella. IFTTT:n ansiosta Home Connect voidaan yhdistää toimimaan saumattomasti kodin muiden älyratkaisujen kanssa. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että laitteet on ohjelmoitu toimimaan tietyllä tavalla heti, kun ennalta määritelty asia tapahtuu.

– Tämän ansiosta voi esimerkiksi valita, että tietty kappale alkaa soida, kun pyykinpesukoneen pesuohjelma on päättynyt. Toinen esimerkki voi olla, kun poistutaan kotoa, uuni kytkeytyy automaattisesti pois toiminnasta Pakarinen toteaa.


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja