Mainos

Alpress harkitsee sanomalehtiensä muodonmuutosta

Mediatalo Alma Median alueellisissa sanomalehdissä pohditaan siirtymistä tabloid-kokoon. Mahdolliset muutokset koskevat Aamulehteä, Kainuun Sanomia, Lapin Kansaa, Pohjolan Sanomia ja Satakunnan Kansaa.

Konsernin lehtiyksikön Alpressin johtaja Hannu Olkinuora on vakuuttunut, että nykyistä pienempi sivukoko konsernin sanomalehdissä on varteenotettava vaihtoehto tulevaisuudessa.

- Mietimme ja suunnittelemme sivukoon muuttamista koko ajan, Olkinuora sanoo.

Mahdolliset muutokset koskevat Aamulehteä, Kainuun Sanomia, Lapin Kansaa, Pohjolan Sanomia ja Satakunnan Kansaa. Olkinuora korostaa, että kouriintuntuvia päätöksiä sivukoon muuttamisesta ei ole tehty. Jokainen lehti päättä itsenäisesti sivukoon mahdollisesta muutoksesta ja muutoksen aikataulusta. Hänen mukaansa kyse ei ole pelkästä sivukoon muuttamisesta, vaan se kytkeytyy sisällön uudistamiseen.

Tabloid-kokoa on suosittu iltapäivälehdissä. Olkinuora oli ruotsalaisen Svenska Dagbladetin päätoimittaja, kun lehti siirtyi ns. broadsheetista tabloid-kokoon vuonna 2000.

Ruotsinkielinen Hufvudstadsbladet muutettiin tabloidiksi maaliskuun lopussa. Lehti on ollut tyytyväinen uudistukseen. Muutoksen jälkeen se on saanut yli 4 000 kuukauden ja melkein 700 puolen vuoden tilausta. Kestotilauksia on tehty 300.

Alma Media on Suomen Tietotoimiston STT:n suurin omistaja lähes 29 prosentin osuudella.

(MTV3-STT-SPT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.