Alonso yrmeänä: Kaikki meni pieleen

Renault-kuljettaja Fernando Alonso lähti Kiinan GP-kisaan toisesta ruudusta, mutta ajoi maaliin vasta yhdeksäntenä.

Alonso oli aika-ajon päätösosiolla liikkeellä kaikista kevyimmällä bensakuormalla.

- Tiesimme, että polttoainekorjatuissa ajoissa olisin ollut kuudes kahden Red Bullin, molempien Brawn-kuljettajien ja Toyotan Trullin takana, Alonso myönsi todellisen vauhtinsa AS-lehdelle.

Alonso kävi kilpailun 7. kierroksella varikolla autoletkan ajaessa turva-auton takana. Varikkokäynti pudotti hänet hännille ja pilasi espanjalaisen kisan.

- Kaikki mikä saattoi mennä pieleen, meni pieleen. Meillä oli hyvä auto kuivalle kelille, mutta sitten satoi. Turva-auton perässä ajettaessa päätin tulla varikolle tankkaukseen. Kaikki ratkaisumme veivät meitä taaksepäin, Alonso manasi.

- Olin nopeampi kuin edessäni ajaneet, mutta näkyvyys oli lähes nollissa, kun olin joukon hännillä ja edessäni 19 autoa. Ohittaminen oli erittäin vaikeaa, koska ajolinjoja ei nähnyt, joten ei tiennyt, pitäisikö mennä vasemmalta, oikealta vai keskeltä, Alonso kuvaili.

Mestaruudesta taistelemisen tavoitteekseen asettanut Alonso on jo 17 pisteen päässä kärkimies Jenson Buttonista.

- Auto on parantunut, mutta jäimme tyhjin käsin, ilman pisteitä, kuten Malesiassakin. Meillä on vain neljä pistettä. Se ei riitä mestaruudesta taistelemiseen, Alonso myönsi.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat