Alonso tuli FIA:n kokoukseen, Briatore ei

Renault'n F1-tallin kohtalon päättävä Kansainvälisen autoliitto FIA:n moottoriurheilun maailmanneuvoston kokous aloitettiin Suomen aikaan aamupäivästä Pariisissa.

Renault'n tallipäällikön tehtävistä eronneen Flavio Briatoren osallistumisesta maailmanneuvoston istuntoon liikkui vielä viikonloppuna ristiriitaisia tietoja, mutta hän ei spekulaatioista huolimatta ilmestynyt paikalle.

Koska Briatore ei ole enää Renault-tallin palkkalistoilla, eikä näin ollen FIA:n toimivallan alaisena, ei hänen ole pakko osallistua tilaisuuteen.

Sen sijaan paikalle tuli tallin kuljettaja Fernando Alonso, vaikka häntä ei epäilläkään varsinaisesti sääntörikkomuksista.

Renaultin F1-tallin puheenjohtaja Bernard Rey tuli kokoukseen tallin PR-toiminnoista vastaavan Jean-Francois Caubetin kanssa.

FIA syyttää Renault-tallia siitä, että se juonitteli vuoden takaisessa Singaporen gp:ssä kuljettajansa Nelson Piquet juniorin kanssa aiheuttaen tahallisen kolarin, jonka tarkoituksena oli tuoda turva-auto radalle tallin toisen kuljettajan Fernando Alonson hyödyksi. FIA:n mukaan Renault rikkoi sääntöpykälää 151c, joka kieltää kaiken vilpillisen toiminnan sekä kilpailun tai moottoriurheilun yleisen edun vastaisen toiminnan.

MTV3.fi seuraa kokouksen kulkua.

(MTV3-Reuters)

Lue myös:

    Uusimmat