Mainos

Alma Media avaa mobiiliportaalin

Alma Media avaa operaattori- ja laiteriippumattoman mobiiliportaalin 30.huhtikuuta, jonka kautta on saatavissa Alma Median uutis-, informaatio, viihde- ja elämyspalveluita. Mobiiliportaali perustuu aluksi WAP-puhelimien välityksellä vastaanotettaviin palveluihin sekä tekstiviesteihin. Portaali tulee hyödyntämään myös tulevaisuuden laajakaistaisempia mobiiliverkkoja, kuten GPRS- ja UMTS-järjestelmiä.

Palvelu sisältää käynnistymisvaiheessa muun muassa MTV3 Internetin tuottamat yleisuutiset, urheilu- ja viihdeuutiset sekä ruokavihjeet. Television ohjelmatiedot tulevat MTV3 Tekstikanavalta, minkä lisäksi tarjolla on ainakin Iltalehden uutismateriaalia sekä meno- ja tapahtumakalenteri. Osa palveluista rahoitetaan mainostuloilla. Syyskuussa palvelua laajennetaan mm. personointiominaisuuksilla.

Kauppalehti Online tuo mobiiliportaalin kautta saataville reaaliaikaiset talousuutiset, reaaliaikaisen kaupankäynnin seurannan Helsingin Pörssissä sekä osakerahastoihin, valuuttoihin ja korkoinstrumentteihin keskittyvät palvelukokonaisuudet.

Palvelussa on myös viihteellinen osio, josta asiakkaat voivat esimerkiksi tilata WAP-puhelimiinsa erilaisia tunnistekuvia eli ikoneja.

Palvelu kattaa kaikkien teleoperaattoreiden asiakkaat

Osa palveluista on ilmaisia. Portaaliin tuodaan uutena piirteenä myös mainosrahoitteiset tekstiviestipalvelut, jotka ovat käyttäjille ilmaisia. Käyttäjä saa valintansa mukaan esimerkiksi tuoreimmat uutisotsikot, urheilu-uutiset, elokuva- ja viihdeuutiset tai esimerkiksi horoskoopin maksutta hyväksymällä sen, että päivittäin hänelle lähetetään myös yksi mainosviesti. Maksulliset palvelut on mahdollista maksaa joko operaattoreiden välityksellä, verkkopankkien kautta tai erillislaskutuksella.

Mobiiliportaali on kaikkien Suomessa toimivien teleoperaattoreiden asiakkaiden käytettävissä ja sen kautta eri operaattoreiden WAP-asiakkaat saavat yhdestä paikasta kaikki Alma Median mobiilipalvelut käyttöönsä.
Alma Median online- ja mobiilipalveluiden perusta on AHAA-asiakashallintatietokanta, mikä mahdollistaa samaan aikaan personoidut palvelut vaarantamatta yksilön suojaa.

Palveluiden käyttö on tehty helpoksi. Käyttäjät rekisteröityvät palveluun portaalin kotisivun kautta. Mobiiliportaalin palveluihin siirrytään wap-puhelimen palveluvalikolta syöttämällä henkilökohtainen AHAA-käyttäjätunnus. Rekisteröinti onnistuu myös Alma Median muiden Internet-sivustojen kautta.

Digitaalisen television tulo huomioitu

Alma Median New Media-liiketoimintaryhmän johtaja Raimo Mäkilä sanoo mobiiliportaalin varmistavan sen, että konsernin sisältötuotteilla on käytössään kaikki tekniikan mahdollistamat jakelukanavat. Seuraava askel on televisiomaisen kuvan ja äänen liittäminen palveluihin. Mäkilän mukaan MTV3:n ja Radio Novan tuotteistamat audio- ja videomobiilipalvelut ovat kuluttajien saatavilla vuoden kuluessa.

Pääosa Alma Median verkkopalveluista perustuu omaan tuotekehitykseen. Alma Media on Suomen johtava uuden median sisällöntuottaja, jonka verkkopalveluiden yhteiseen AHAA-asiakastietokantaan oli maaliskuun lopulla rekisteröitynyt yli 513 000 käyttäjää.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.