Mainos

Alienit heiluvat taas kesäelokuvissa

X-File -tähti nähdään elokuvasankarina.

Kesäelokuviin melkeinpä kuuluu trendi, jonka mukaan avaruusoliot saapuvat maapallolle ja alkavat valloittaa ihmiskuntaa jollain inhottavalla tavalla. "Evoluutio" on kuitenkin tieteiskomedia, ja sen pääosissa nähdään Salaisista kansioista tuttu miestähti David Duchovny.

Ulkoavaruuden hörhöt ovat edelleenkin hyvin suosittu Hollywood-aihe. Harva se vuosi nuo alienit tulevat ihmiskuntaa terrorisoimaan, mutta tieteiskomediat taas ovat aivan ikioma lajityyppinsä. Komediaguru Ivan Reitmanin uutuus Evoluutio saa katsojan pikemminkin hykertelemään naurusta kuin pelkäämään.

Elokuvassa pieni tiedemiesryhmä saa vihiä, että maahan syöksynyt meteoriitti saattaa sisältää maan ulkopuolista elämää, mutta vieras elämänmuoto onkin sävyisän sijasta varsin vihamielistä laatua. Elokuvan päätähti David Duchovny tekee nyt lopullisen pesäeron tv-sarjaan Salaiset kansiot, jonka kuvaukset ovat jo päättyneet hänen osaltaan.

-Evoluutiossa pääsin näyttelemään hiukan eri tyylillä. Tietysti kyse oli myös aivan erityyppisestä henkilöhahmosta kuin Salaisissa kansiossa. Tässä vaadittiin myös aivan erilaista energiaa, sillä Salaisissa kansioissa ja Return To Me-elokuvassa vaaditaan tyylillisesti paljon todentuntuisempaa otetta. Erilaisuus sai minut yrittämään jotain uutta, kertoo näyttelijä David Duchovny.

Salaiset kansiot -sarja puudutti näyttelijän

Yli seitsemän vuotta jatkunut Salaiset kansiot-sarja oli yksi 1990-luvun suosituimpia sarjoja, jonka tekeminen antoi David Duchovnylle myös mahdollisuuden osallistua itse sarjan tekemiseen. Loppujen lopuksi sarjan pääosissa esiintyminen muodostui hänelle kuitenkin pakkopaidaksi.

-Jossain vaiheessa väsyin yrityksissäni muuttaa sarjaa. Eihän tv-sarjaa pidä ikinä muuttaa. Tv-sarjat pysyvät luonnostaan aina samantyyppisinä. Tuttuus antaa katsojille turvallisuuden tunnetta, kyse on heille tutuista tilanteista ja henkilöhahmoista. Näyttelijällä tämä voi tosin olla helvetillistä. Yritykseni kamppailla tuota formaattia kohtaan oli väärin, koska sarjojen tulee pysyä tuttuina. Joten vedin itseni irti formaatista. Eihän minun kuulu sitä muuttaa. Oli virhesiirto minulta edes olettaa, että voisimme jotenkin muuttaa Salaisia kansioita, Duchovny kertoo.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.