Algeriassa valtavat mielenosoitukset presidentinvaaleja vastaan – 10 000 ihmistä noussut barrikadeille: "Kuinka voimme luottaa niihin, jotka pettivät maan?"

Algerian pääkaupungissa Algerissa noin 10 000 ihmistä on osoittanut mieltä tänään käytäviä presidentinvaaleja vastaan.

Mielenosoittajien mielestä vaalien tarkoituksena on ainoastaan jatkaa presidentin virasta eronneen presidentin Abdelaziz Bouteflikan hallinnon jalanjäljissä.

Asiantuntijat odottavat äänestysvilkkauden jäävän alhaiseksi, koska äänestystä on vastustettu kuukausia jatkuneissa mielenosoituksissa.

Vaalissa on viisi ehdokasta, joita yleisesti pidetään entisen presidentin Abdelaziz Bouteflikan hallinnon perillisinä. Kaksi vuosikymmentä presidenttinä toiminut Bouteflika jätti tehtävänsä huhtikuussa hänen eroaan vaatineiden mielenosoitusten jälkeen.

Algeria on ollut lähes koko kuluvan vuoden poliittisen sekasorron vallassa. Hallituksen vastaiset mielenosoitukset ovat jatkuneet Bouteflikan eron jälkeenkin.

Vaalien alla mielenosoittajat ilmaisivat vastustavansa äänestystä ja kehottivat boikotoimaan vaaleja.

– Kuinka voimme luottaa niihin, jotka pettivät maan ja auttoivat Bouteflikaa, luki yhdessä julisteessa.

Äänestyspaikat sulkevat ovensa kello 20 Suomen aikaa, mutta vaalitulosta ei ole odotettavissa ennen perjantaita.

Alhaista äänestysprosenttia enteilee se, että Algerian ulkomailla olevissa lähetystöissä on ollut vain vähän äänestäjiä. Lähetystöissä on päässyt äänestämään lauantaista lähtien.

Lue myös:

    Uusimmat