Mainos

Algerian panttivankidraama ei säikäyttänyt suomalaisyrityksiä

Algerian panttivankidraamalla ei ole ollut vaikutusta suomalaisyritysten toimintaan maassa. Finpron mukaan Algeriassa toimii muutamia suomalaisyrityksiä, muun muassa tietoturvayhtiö Stonesoft sekä puimureita valmistava Sampo-Rosenlew.

– Olemme olleet kyllä yhteydessä pääkaupungissa Algerissa toimivaan konttoriimme. Siellä tehdään töitä kuten aina ennenkin, kertoo Stonesoftin toimitusjohtaja Ilkka Hiidenheimo.

Stonesoft on toiminut Algeriassa vuodesta 2005 lähtien, eikä sillä ole toimitusjohtajan mukaan ollut turvallisuusongelmia koskaan.

– Täytyy muistaa, että Algeria on Euroopan kokoinen maa. Jos jossain tapahtuu jotakin ikävää, on kyse yleensä yksittäisestä pisteestä. Muut alueet voivat olla silti täysin rauhallisia ja vaarattomia, Hiidenheimo arvioi.

Myös Sampo-Rosenlewillä on samanlaisia kokemuksia.

– Saavuin juuri Algeriasta ja näin paikan päällä, ettei panttivankitapauksella ole ollut vaikutusta toimintaamme. Meillä on maassa paikallisia työntekijöitä, jotka pystyvät lukemaan turvallisuustilannetta hyvin, kertoo toimitusjohtaja Jali Prihti.

Katso Aino Huilajan juttu (18.1.2013)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.