Alexander Stubb vältti täpärästi kolarin pyörälenkillä: ”Joku suojelusenkeli tuli paikalle”

Ex-pääministeri oli joutua viime perjantain pyörälenkillä potentiaalisesti pahaan kolariin Kirkkonummella.

Innokkaana urheilijana tunnettu Alexnder Stubb (kok.)  kertoo Facebook-päivityksessään tapahtuneesta. Stubbin mukaan hän ja pyöräilykumppaninsa olivat usean tunnin pituisella lenkillä, kun Kirkkonummella pakettiauto kääntyi yllättäen heidän eteensä. 

–  Rallattelimme Heikkilän kohdalla Tolsantietä siinä K-Marketin kupeessa juuri ennen rautatien alitusta ja Länsiväylän ylitystä Porkkalantielle. Vauhtia alamäessä noin 40kmh. Yhtäkkiä pakettiauto alkoi epähuomiossaan ja ilman vilkkua kaartamaan vastakkaiselta suunnalta suoraan eteemme ylittääksen tien toiselle puolelle, Stubb kirjoittaa.

Pyöräilijöillä oli varsin kova vauhti, joten osuma ison ajoneuvon kanssa olisi voinut aiheuttaa pahaa jälkeä.

– Olin satavarma, että nyt rytisee ja pahasti. Muistan vain ajatelleeni, että mihin auton kohtaan osun ja mihin siitä lennän. Kaveri oli oikealla puolellani, mutta olisin varmasti keilannut hänet mukanani. Yhtä kaikki, joku suojelusenkeli tuli paikalle. Hirveä huuto, takajarru lukkoon ja nopea väistöliike. Auton etupuskuri osui johonkin, en tiedä mihin. Todennäköisesti takalinkkuun. Kumi pysyi tienpinnassa, en kaatunut. Tilanne oli ohi nopeasti, Stubb toteaa.

Stubbin mukaan nopeasti tapahtunut vaaratilanne päättyi kuitenkin ilman järkytystä pahempia vaurioita. Yhtä lailla järkyttynyt pakettiauton kuljettaja oli pyydellyt vuolaasti anteeksi tapahtunutta. Stubb kiittelee onneaan, että pahemmilta vahingoilta vältyttiin tällä kertaa ja muistuttaa kaikkia valppauteen liikenteessä.

– Jatkan liikenteessä entistä nöyremmin sekä autoilijana että pyöräilijänä, Stubb kirjoittaa toisessa myöhemmin julkaisemassaan päivityksessä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja