Aleksi-isä ei sano koskaan lapsilleen vastaan – suomalaisperheen äidin voimavarat ovat lopussa: "Toivon, että tähän tulisi iso muutos"

Duudsonit tuli taloon -ohjelman uuden tuotantokauden avausjaksossa tiistaina 11.9. MTV3-kanavalla alkaen klo 20 tutustutaan Suolahtien perheeseen.

Katso videolta artikkelin yltä ote illan Duudsonit tuli taloon -jaksosta!

Varsinais-Suomessa Kyrön kylässä asuu Suolahden perhe, johon kuuluvat äiti Saara, isä Aleksi sekä pojat Santeri, 9, ja Severi, 8. Perheessä kasvatusvastuu on jäänyt pääosin äidin harteille, ja Duudsonit saapuvat paikalle pyrkimyksenään pelastaa tilanne.

– Me ollaan sellainen tavallinen suomalainen perhe, jossa on kolme poikaa ja äiti, Saara kuvaa.

– Äiti on sellainen pirttihirmu, Aleksi naureskelee.

Aleksi on paljon pois kotoa työnsä vuoksi ja tästä syystä arjen pyörittäminen on jäänyt äidin harteille. 

– Minä luon ne rajat, että näin kuuluu tehdä ja toimia ja sitten hän tulee ja toteaa, että ei sillä ole mitään väliä, Saara kertoo.

– Me halusimme Duudsonit mukaan sen takia, että saataisiin tuo isikin mukaan tähän vastuunkantamiseen näistä lapsista ja kodista, Saara kertoo.

Silloin, kun Aleksi-isä on paikalla, hän ei tue vaimoaan lastenkasvatuksessa, vaan keksii kahden poikansa kanssa jatkuvasti kepposia. Tilanne on johtanut siihen, että perheenäiti kokee olevansa myös miehensä lapsenvahti.

– Minulla on sellainen olo, että olen täällä se lapsenvahti. Ei ole sellainen olo, että toinen tukisi niissä asioissa, vaan mikä yksinäni kaitsen niitä ja toivon, että tähän tulisi iso muutos ja hänkin sen tajuaisi, Saara toteaa.

– Ne ovat sellaisia sydäntä pysäyttäviä hetkiä, kun tulee kotiin. Ei koskaan tiedä, että mitä täällä tapahtuu, Saara toteaa.

"Ei elämän kuulu olla niin kaavoihin kangistunutta"

Perheen isällä, Aleksilla on oma näkemyksensä asioista. Hän toivoo, että perhe-elämää voisi elää pilke silmäkulmassa, ilman huolta huomisesta.

– Ei elämän kuulu olla niin kaavoihin kangistunutta, täytyy välillä vähän jotain ohjelmaakin saada, Aleksi kuittaa.

Duudsonit huomaavat illan jaksossa heti, mistä Suolahtien perheen arkiset ongelmat johtuvat.

– Aleksin käyttäytymisessä on selkeästi havaittavissa se, että hän ei halua olla se tylsä vanhempi. Hän ei halua kieltää lapsiltaan mitään, vaan hän haluaa olla hyvää pataa, Jarppi kertoo.

– Aleksilta puuttuu täysin se vastuu, Jarppi jatkaa.

Duudsoneilla on kuitenkin perheen hankalasta dynamiikasta huolimatta suunnitelma sen varalle, kuinka vastuuta saataisiin jaettua jatkossa vanhempien välillä tasaisemmin.

– Me tullaan katsomaan, että mihin asti isäntä antaa tämän pelin jatkua, koska nyt vedetään ääriraitaan – nyt alkaa kaaos, Jarno toteaa.

Duudsonit tuli taloon MTV3-kanavalla tiistaisin klo 20

Lue myös:

    Uusimmat