Video: Aleksanteri Kivimäki lauleskeli Queenia ja lekotteli Saint Tropezissa ennen etsintäkuulutusta

Aleksanteri Kivimäki lauleskeli Queenia ja lekotteli Saint Tropezissa ennen kiinni jäämistään. 0:32
Aleksanteri Kivimäki lauleskeli Queenia ja lekotteli Saint Tropezissa ennen kuin sai viranomaiset peräänsä.

Vastaamo-tietomurrosta syytetty Aleksanteri Kivimäki vietti aikaa hulppeassa lomakohteessa ennen kuin hänet etsintäkuulutettiin, otettiin kiinni ja vangittiin vakavista rikoksista epäiltynä.

Vastaamo-tietomurron esitutkintamateriaali on tullut julkiseksi tänään. KRP:n keräämästä aineistosta selviää, että psykoterapiakeskuksen tietomurrosta syytetty Aleksanteri Kivimäki eli liikkuvaa elämää ennen kiinnijäämistään.

Poliisin kuulusteluissa Kivimäki kertoi itse oleskelleensa epäiltyjen rikosten aikaan Espanjassa, Britanniassa, Arabiemiraateissa, Ukrainassa ja Ranskassa. 

Hän sanoi, ettei hänestä ole kyseisissä maissa kuitenkaan juuri jälkiä, koska hän ei ole rekisteröinyt asumistaan.

– Näissä paikoissa asuessani minusta jää aika pieni jälki, kun en käytä julkisia palveluja vaan yksityistä terveydenhuoltoa ja muuta. Enkä ole käynyt missään rekisteröitymässä. En sen takia, että yrittäisin piiloutua, vaan esimerkiksi Espanjassa asukkaaksi pitää rekisteröityä, mutta se on hankalaa.

Huoletonta lauleskelua

Kivimäki jäi viranomaisten haaviin Ranskassa Pariisin lähellä sijaitsevassa Courbevoien kunnassa viime helmikuussa. Hänet otettiin kiinni eurooppalaisen pidätysmääräyksen nojalla.

Mies oli aiemmin vangittu Suomessa poissaolevana ja nostettu Europolin etsityimpien rikollisten listalle. Kivimäen henkilöllisyys tuli Suomessa julkisuuteen syksyllä 2022 etsintäkuulutuksen yhteydessä.

KRP:n esitutkintamateriaalista paljastuu, että vain joitain kuukausia ennen tätä Kivimäki vietti aikaa ainakin Ranskan Rivieralla. 

Esitukintamateriaaliin lukeutuu Kivimäen tuttavan kuvaamia ja sosiaalisessa mediassa julkaisemia videoita, joilla Kivimäki seurueineen ajelee Saint Tropezin katuja hienolla Mersulla ja viettää aikaa kaupungin sataman kupeessa sijaitsevassa AirBnb-huoneistossa. 

Videolla Kivimäki muun muassa tapailee Queenin kappaleen Bohemian Rhapsodyn sanoja tuttaviensa kanssa ja hymyilee kameralle huolettoman oloisena. 

Videot on kuvattu kesällä 2022. KRP oli kaikesta päätellen jo tuolloin Kivimäen jäljillä, sillä videot taltioitiin verkosta osaksi KRP:n esitutkintamateriaalia vain paria kuukautta myöhemmin. 

Lue myös:

    Uusimmat