Aleksandr Bolshunov laittoi pystyyn hurjan näytöksen – kisaa ennen tuettiin Ukrainassa sotivia venäläisiä

Aleksandr Bolshunov voitti sunnuntaina Venäjällä Deminon hiihtomaratonin 50 kilometrin kilpailun uudella reittiennätyksellä. Vapaalla hiihtotavalla sivakoidun kisan jälkeen hänellä riitti aikaa faneille.

Miehet hiihtivät sunnuntaina Holmenkollenilla perinteisellä hiihtotavalla 50 kilometrin maailmancup-kilpailun, mutta venäläiset ja valkovenäläiset urheilijat on suljettu kansainvälisistä kilpailuista Venäjän Ukrainaa vastaan käymän hyökkäyssodan jäljiltä.

Osa venäläisistä huippuhiihtäjistä osallistui sunnuntaina Jaroslavskin alueella kilpailtuun 50 kilometrin mittaiseen Deminon hiihtomaratoniin, muun muassa Bolshunov, Gleb Retivyh, Aleksei Tshervotkin ja Natalia Neprjajeva. Osallistujia oli uutistoimisto Tassin mukaan kaikkiaan yli 4 000.

Bolshunov voitti kilpailun uudella reittiennätyksellä 1.44.3. Aiempi ennätys oli 1.45.1,5, jonka Jevgeni Dementjev oli kellottanut vuonna 2016.

Toiseksi Deminon hiihtomaratonilla sijoittui Gleb Retivyh ja kolmanneksi Raul Shakirzjanov. Naisista paras oli Natalia Neprjajeva.

Tassin mukaan ennen kilpailua järjestettiin tilaisuus, jossa tuettiin venäläissotilaita, jotka osallistuvat "erikoisoperaatioon Ukrainassa". Valtiollinen uutistoimisto ei käytä ilmaisua sota.

Tass kertoo myös, että kilpailun jälkeen yli sata fania ympäröi Bolshunovia läheisen hotellin sisäänkäynnin liepeillä. Kolminkertainen olympiavoittaja otti heidän kanssaan kuvia ja jakoi heille nimikirjoituksia Tassin mukaan yli tunnin ajan.

Uutistoimisto raportoi useiden poliisien pitäneen yllä järjestystä.

Huomenna maanantaina ohjelmassa on 25 kilometrin kilpailu.

Mitä tapahtuu Ukrainassa nyt? Tältä näyttää sota pääkaupunki Kiovasta käsin 4:15
Mitä tapahtuu Ukrainassa nyt? Tältä näyttää sota pääkaupunki Kiovasta käsin.