Iivo Niskaselle karvas pettymys Holmenkollenilla – kertoi Ylellä hämänneensä matkalla vastustajia: "Se oli taktiikkaa"

5:20
Tulosruutu selvitti Holmenkollenin 50 kilometrin kilpailun tapahtumat.

Iivo Niskanen joutui pettymään Holmenkollenin 50 kilometrin kilpailussa sunnuntaina. Niskanen jäi perinteisen hiihtotavan yhteislähtökilpailussa neljänneksi. Norjalaiset hiihtivät kolmoisvoittoon.

Niskanen putosi voittokamppailusta pari kilometriä ennen maalia, kun norjalaiset Sjur Röthe, Didrik Tönseth ja Martin Nyenget lähtivät omille teilleen. Lopulta kolmikosta vahvin oli Nyenget, joka löi Röthen loppukirissa. Tönseth oli kolmas.

Kilpailu eteni rauhallisesti reilut 30 kilometriä, sitten Niskanen nykäisi. Joukosta erottui suomalaisen johdolla kahdeksan hiihtäjän ryhmä.

40 kilometrin kohdalla Niskaselle tapahtui jotain. Hän jättäytyi nousussa joukon hännille ja suomalaismestari meno näytti vaikealta. Nousun päällä Niskanen katseli suksiaan.

Ylen haastattelussa kilpailun jälkeen Niskanen kuitenkin sanoi kuitenkin kaiken menneen suunnitelmien mukaisesti. Hännille jättäytyminen oli hämäystä.

– Se oli taktiikkaa oikeastaan, kun oli vähän porukkaa. Olin aika kovan iskun tehnyt viidennelle kierrokselle, Niskanen kertoi Ylelle.

– Näyttelin sitä, että saisin muita vetämään. Sainkin namureissun siihen loppuun.

45 kilometrin kohdalla Tönseth lisäsi vauhtia, ja ryhmä supistui viiteen hiihtäjään. Vain NyengetRöthe, Ruotsin William Poromaa ja Niskanen pystyivät seuraamaan.

Pari kilometriä ennen maalia norjalaiset karkasivat Niskaselta ja Poromaalta. Nyengetin, Röthen ja Tönsethin takana Niskanen jätti Poromaan loppumetreillä ja oli neljäs kymmenyksen ennen ruotsalaista.

Ylelle Niskanen kertoi saaneensa kramppeja ojentajiinsa. Siitä huolimatta hän uskoi pärjäävänsä lopun otatuksessa.

– Olin aika varma, että käy hyvin, mutta en pystynyt antamaan loppuun sellaista kiriä, Niskanen sanoi ja kertoi suksiensa toimineen hyvin.


Juttua muokattu 6.3. kello 15.35. Lisätty Niskasen Ylelle antamia kommentteja.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja