Mainos

Albright tapasi Kiinan johtajia

Yhdysvaltain ulkoministeri Madeleine Albright on tavannut Kiinan ulkoministerin Tang Jiaxuanin Pekingissä. Sen jälkeen hän keskusteli myös Kiinan pääministerin Zhu Rongjinin kanssa.

Keskustelujen asialistalla ovat oleet mm. Kiinan ja Taiwanin suhteiden parantaminen sekä Yhdysvaltain kaavailema ohjustorjuntajärjestelmä NMD, jota Kiina vastustaa. Erimielisyydet ohjustorjuntajärjestelyistä ovat heijastuneet myös Korean niemimaan hieman valoisammalta näyttävään turvallisuustilanteeseen. Kiinan ulkoministeriön tiedottajan mukaan Kiina oli ensimmäisissä neuvotteluissa kehottanut Yhdysvaltoja luopumaan ohjustorjuntahankkeestaan. Tiedottajan mukaan ulkoministeri Tang varoitti Yhdysvaltoja myös puuttumasta Taiwanin puolustamiseen missään muodossa.

Madeleine Albrightin vierailu on merkittävä maiden diplomaattisten suhteiden takia. Hän on korkea-arvoisin amerikkalainen valtionvieras Kiinassa Kosovon sodan jälkeen. Kiinan ulkoministeriön tiedottajan mukaan maiden välisissä suhteissa on ollut nähtävissä hienoista paranemista.

Albright tapaa vielä illalla Kiinan presidentin Jiang Zeminin ja varapresidentin Qian Qichenin. Huomenna ulkoministeri Albright matkustaa Etelä-Koreaan.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.