Mainos

Albright puhelinyhteydessä Jeltsiniin

Moskovassa vieraileva Yhdysvaltain ulkoministeri Madeleine Albright keskusteli tänään puhelimessa Venäjän presidentin Boris Jeltsinin kanssa.

Kremlin mukaan Jeltsin oli korostanut Albrightille Venäjän vastustavan ehdottomasti sotilaallisen voiman käyttöä kriisien ratkaisussa, erityisesti jos voimatoimilla ei ole YK:n turvallisuusneuvoston hyväksyntää. Jeltsin oli myös todennut, että kansainvälisen yhteisön täytyy tehostaa yhteisiä toimiaan poliittisen ratkaisun löytämiseksi Irakin ja Kosovon kriiseihin, kertoi uutistoimisto Itar-Tass.

Yhdysvaltain ulkoministeriön tiedottajan James Rubinin mukaan puhelinkeskustelu kesti noin 25 minuuttia. Albright kertoi Jeltsinin kuulostaneen hyväkuntoiselta. Albright korosti Jeltsinille, että on tärkeää säilyttää Yhdysvaltain ja Venäjän suhteet niin hyvinä, että ongelmat voidaan ratkaista eivätkä erimielisyydet saa järkyttää suhteiden perustaa.

Myös Venäjän ulkoministeri Igor Ivanov muistutti tiistaina, että Venäjällä ja Yhdysvalloilla on yhteisiä etuja vaalittavanaan.
-Tärkeintä on, että meillä on samanlaiset strategiset tavoitteet ja juuri niihin perustamme suhteemme, Ivanov sanoi keskusteltuaan Albrightin kanssa.

Albrightin eilen alkaneen Moskovan-vierailun taustalla on huoli maiden suhteiden kiristymisestä. Moskovalla ja Washingtonilla on suuria erimielisyyksiä mm. Irakista, Kosovon kriisistä, aseidenriisunnasta ja ydinaseiden leviämisen estämisestä. Ivanov sanoi tiistaina, että Yhdysvalloilla ja Venäjällä on erimielisyyksiä joistakin kysymyksistä, mutta tärkeintä on löytää kompromisseja.
(STT-Reuters-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.