Älä usko usein hoettuun kesäajan univinkkiin! Kärsit kuumuudesta entistä enemmän

Älä unohda unta - Näin uni vaikuttaa terveyteesi 6:23
Miten uni vaikuttaa terveyteen? Videolla kerrotaan, miksi hyviä yöunia ei saa sivuuttaa.

Lakanoiden pakastamista suositellaan usein helpottamaan kesäajan hikisiä öitä. Brittiläinen unineuvoja kehottaa unohtamaan myytiksi kutsumansa vinkin, sillä pakastetut tekstiilit voivat loppujen lopuksi tehdä nukkujan olosta entistä tukalamman.

Valoisat ja lämpimät yöt eivät ole omiaan parantamaan yöunia. Muutaman yön lakanoissa tuskaisena pyörittyään on suuri houtukus tarttua herra Googlen apuun ja naputella hakukentään kysymys: Miten nukkua hyvin helteillä?

Yksi yleisesti toistettu vinkki on pistää petivaatteet pakkaseen päivän ajaksi, jolloin ne jäähtyvät viileiksi nukkumaanmenoaikaan mennessä. Uniasiantuntija James Wilson tyrmää vinkin myyttinä. Wilson sanoo Mirrorin haastattelussa, että petivaatteiden tai pyjaman jäähdyttäminen voi tehdä olosta jopa kuumemman.

Heti alkuun pakastettuihin lakanoihin pujahtaminen tuntuu toki viilentävän, mutta tekstiileihin kertynyt kosteus alkaa nopeasti lämmetä. Loppujen lopuksi olo on yöllä kuuma ja nihkeä, mikä todennäköisesti herättää ihmisen kesken unien.

Kokeile lämmintä suihkua kylmettämisen sijaan

Wilson suosittelee petivaatteiden pakastamisen sijaan ottamaan ennen nukkumaanmenoa suihkun tai kylvyn kädenlämpöisessä vedessä tai pistämään jalkojen alle haalealla vedellä täytetyn kuumavesipullon. Lämmin vesi saa elimistön viilentämään itseään, mikä antaa signaalin nukkumaanmenosta ja auttaa ihmistä vaipumaan uneen.

Sen sijaan jääkylmä suihku herättelee kehoa, minkä vuoksi se kannattaisikin säästää aamurutiiniksi.

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit.

Lähde: Mirror

Lue myös:

    Uusimmat