5 viilentävää vinkkiä – näin nukut hyvin helteelläkin

Haittaako kuumuus yöuniasi? Näiden vinkkien avulla heräät seuraavaan aamuun pirteämpänä kuin pitkään aikaan.

Suurin osa suomalaisista odottaa kesää malttamattomana jo joulusta alkaen. Kun kesä viimein tulee, se tuo eteensä aivan uudenlaisen ongelman, johon kovinkaan moni ei ole osannut varautua. Kohonnut lämpötila ja kostea ilma tekevät öistä hiostavan kosteita ja nukahtamisesta haastavaa. 

Seuraavat yksinkertaiset vinkit tuovat kaivattua viilennystä kuumiin öihin.

Pidä pää kylmänä

Vaikka kuumuus turhauttaisi kuinka, sen ei kannata antaa viedä ajatuksia liikaa pois nukahtamisesta. Turhautuminen usein vain pahentaa tilannetta, sillä levottoman nukkujan keho tuottaa entistä enemmän lämpöä ja pitää sinut hereillä pidempään. Rauhoittaminen ja kuumuuden hyväksyminen ovat ensimmäisiä askeleita kohti nukahtamista.

Jäähdytä petivaatteet

Jos lämpötila kohoaa sietämättömiin lukemiin, varaudu kuumaan yöhön jo hyvissä ajoin. Laita petivaatteesi muovipussiin ja pakkaseen, jossa ne jäähtyvät ihanan viileiksi nukkumaanmenoa varten.

Valitse puuvillaiset lakanat ja yöpuvut

Silkkiset ja polyesteriset lakanat kannattaa säästää viileämpiin öihin, ja valita sen sijaan kevyitä ja hengittäviä puuvillaisia petivaatteita. Myös yöasuksi kannattaa valita puuvillainen vaihtoehto, joka antaa ihosi hengittää. Vaikka kuumalla ilmalla tekisikin mieli nukkua ilman rihman kiertämää, se ei kannata. 

Jäähdytä huone

Tutkimusten mukaan ihmisille optimaalisin nukkumislämpötila on 17 astetta. Avaa siis ikkuna tai panosta tehokkaaseen tuulettimeen tuodaksesi huoneeseen lisää viileyttä.

Juo jääkylmää vettä

Viileän suihkun ottaminen juuri ennen nukkumaanmenoa on tehokas viilennyskeino, mutta sen piristävä vaikutus voi haitata nukahtamista. Jos suihku ei houkuta, kokeile juoda lasillinen jääkylmää vettä juuri ennen nukkumaanmenoa kehosi viilentämiseksi.

Video: Kuumia päiviä varten kannattaa opetella myös seuraava hauska vinkki!


Lähde: Mirror 

Lue myös:

    Uusimmat