Älä tuhlaa rahaa turhaan: kesän helpoimmat säästövinkit!

Kesälomalla rahan kanssa ei välttämättä ole turhan tarkka, vaikka säästäminen olisi helppoa. Kun arki koostuu erilaisista asioista ja aikaa itselle on enemmän, kannattaa muutamat vanhoista tavoista laittaa kesäteloille.

Heinäkuu on lomakuukausi, jolloin työpaikoissa käytävät hiljenevät ja kaupungin kadut tuntuvat tyhjemmiltä. Kun arki ei pyöri entiseen malliinsa, voit hyvin luopua joistain siihen kuuluvista tavoistasi – ja säästää samalla selvää rahaa!

1. Lopeta lehden tilaus ja nettiliittymä lomasi ajaksi

Mikäli lähdet pidemmäksi aikaa pois kotoa, muista laittaa muun muassa sanomalehdet, nettiliittymä ja kanavapaketti tauolle. Päivän lehti maksaa yllättävän paljon, jos se tipahtaa kuukauden ajan tyhjään kotiin.

Postin voi myös kääntää kesäosoitteeseen, jolloin saat lehden luettavaksesi myös mökillä.

2. Hyödynnä tarjoussivustot lomasuunnitelmia tehdessäsi

Mikäli lomasuunnitelmasi ovat edelleen auki, hyödynnä erilaisten tarjoussivustojen, kuten Kimppadiilin, edut. Sieltä voit helpostikin löytää jopa 75 prosentin alennuksella tekemistä koko perheelle.

3. Käytä aika hyväksesi

Lomalla ei ole kiire minnekään. Sen lisäksi, että lause on totta ja taivaallisen ihanaa, voit säästää sen avulla myös rahaa. Kuivata pyykit ulkona kuivausrummun sijaan, käy lukemassa tavallisesti ostamasi lehdet kirjastossa ja tee kauppareissut pöyrällä tai jalan.

Kuka tietää, ehkä kiireettömyys jatkuu vielä syksylläkin.

4. Suunnittele lomat tarkkaan

Tee lomasuunnitelmat tarkkaan, etenkin jos olette liikkeellä suuremmalla poppoolla. Jos esimerkiksi ajatte vuokramökille, valitse paikka myös ajomatkan mukaan. Bensa on kallista, mutta sitä tulee harvoin laskettua mukaan lomabudjettiin.

5. Kuljeta omia eväitä ja juotavaa mukana

Kolme euroa limsapullosta voi tuntua pieneltä rahalta, mutta pienistä ostoksista kertyy helposti huomattava summa. Sen vuoksi kannattaa automatkoille varustautua omin eväin ja ottaa riittävästi juotavaa mukaan.

Näin matka sujuu myös mukavammin, kun voitte tunkkaisen huoltoaseman sijaan pysähtyä vaikkapa uimarannalle eväitä popsimaan.

Vinkki toimii myös pienemmässä mittakaavassa, etenkin jos mukana on lapsia. Päivä Linnanmäellä sujuu jouhevammin ja tulee huomattavasti halvemmaksi, jos mukana on pientä evästä perheen pienimmille.

6. Keskeytä televisiolupa

Jos loma kestää yli kuukauden, sinulla on lupa keskeyttää televisiolupasi sen ajaksi.

7. Kirpparipöytä pystyyn!

Lomalla on aikaa myös ylimääräiseen rahan nettoamiseen – rennolla asenteella tietenkin. Laita pystyyn vaikkapa kirpputoripöytä, jonne saat käyttämättömät tavarasi ja vanhat vaatteesi myyntiin.

Pieni lisä lomabudjettiin tulee kuin itsestään, minkä lisäksi saat mukavasti tilaa kaappeihin ennen syksyä ja arjen aloitusta.

Kuvat: Shutterstock

Hannele Järvelä/ MTV3

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja